Бензин для міліції

Блоги, Олег Медуниця
10 октября 2011 в 11:29

Мені стало відомо, що УБЕЗ дуже зацікавився автопарком Сумської мерії. Скориставшись своїм правом на доступ до публічної інформації, я отримав копії листів, що надійшли від правоохоронців до Сумської міської ради. Серед отриманої інформації був дуже цікавий лист, яким УБЕЗ хоче дізнатися чи правильно мерія використовує авто і пальне.
Це дуже позитивний факт, що УБЕЗ розпочав боротьбу за ефективне використання бюджетних коштів. Особливо, якщо врахувати позицію нашого губернатора, який вирішив відкрити гарячу лінію «Стоп корупція» щоб жорстоко реагувати на факти корупційних дій службовців, які не діляться з вертикаллю влади. Не буду загострювати свою увагу на цьому факті, бо так як це зробив Влад Івченко я не зможу.
Каналізаційні люки та ливневі решітки розкрадаються систематично. Стихійна торгівля заполонила майже увесь центр міста. А в рейдерському захопленні місць для паркування взагалі не вбачалось складу злочину…
Може УБЕЗівцям необхідно було б почати з перевірок своєї структури?
На наш запит, щодо закупівлі палива і мастильних матеріалів МВС України в Сумській області, ми отримали протокол оцінки пропозицій конкурсних торгів за квітень цього року, згідно якого автогосподарство УМВС нашої області закупило бензин А-92 по ціні 11,25 при ринковій вартості на цю дату 9,50. А бензин А-80 було закуплено по 10,90 при середній ціні – 9,10 за літр.


Більш «конкретними» виявилися працівники Донецького КРУ. Які бензин А-95 купують за ціною в 12,45 грн.

А ще б я порадив правоохоронцям поцікавитися за якою ціною закуплено пальне Сумською районною лікарнею, Шляхрембудом, Кролевецькою районною лікарнею, лісгоспами. Може ще продовжити тему закупівлі бюджетними організаціями картоплі? Та чи треба це борцям з корупцією?

-1
Комментариев
3
Просмотров
1709
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Всі бюджетники закуповуються по тендерах: якщо на тендері одна фірма виставляє ціну 20 грн. за літр, інша 25 грн. за літр, то купують у тої, яка виставила 20, якщо не було інших умов. А те, що в цей же час на заправці бензин коштував 10 грн. за літр - вони при всьому бажанні зробити нічого не зможуть. І жодна перевірка їх за це не покарає.
Є тендер, є оголошення про тендер, є учасники і є їх пропозиції. І переможець обирається серед цих пропозицій, а не серед "ринкових цін".
Перевірка перевіряє процедуру проведення тендеру, підстави визначення переможця і т.п. формальні папери. Вона не звіряє суму пропозицій учасників з ефемерною "ринковою вартістю на той час".
Це стандартна процедура.
Ви ж працювали в ОДА, мали б знати про весь цей бюрократичний маразм.

У нас такі ціни не погоджував спецвідділ в упр економіки. А без погодження казначейство не приймало платіжки.

Ну хоть кого то проверили