Ансамбль гітаристів «Palmas»

"Майбутнє Є! - 2021": щорічний благодійний концерт класичної музики у виконанні юних талантів
ВС 28 мая 2021 в 20:21
Ансамбль гітаристів «Palmas» (Пальмас), що в перекладі означає «долоні». Характерні хлопки у долоні, так звані «Пальмас», відбивали ритм у пристрасному іспанському танці фламенко.

Ансамбль гітаристів «Palmas» був створений в Сумській ДМШ №1 у 2007 році.  За цей час через нього пройшли декілька поколінь юних музикантів, які своїм талантом, виконавською майстерністю та артистизмом створили творче обличчя цього колективу. Вже багато років його незмінним керівником є талановитий викладач, спеціаліст вищої категорії Петренко Євген Олександрович.

Ансамбль гітаристів «Palmas» є лауреатом багатьох конкурсів серед яких: Всеукраїнський конкурс юних музикантів «Проліски Слобожанщини» - І премія; обласний конкурс дитячих оркестрів духових та народних інструментів – І премія, Відкритий конкурс ансамблевого музикування «Камерата» - ІІІ премія та інші.

Сьогодні до складу цього колективу входять учні старших класів Пятаченко Максим, Мурай Юрій, Гримайло Дмитро, Братушка Денис, Бойко Дмитро, Фоменко Сергій та Луговіченко Володимир. Усі вони навчаються в класі Петренка Євгена Олександровича.  

Насиченість кольорів ансамблевого звучання  зумовлюється різноманіттям характерів його учасників, тому кожна репетиція проходить надзвичайно весело та емоційно. І якщо ви раптово побачите хлопця, який з посмішкою на обличчі дуже кудись поспішає, то знайте, що він біжить на репетицію ансамблю гітаристів «Palmas».

Концертний номер: М.Тендінья. Шоро





2
Комментариев
0
Просмотров
425
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.