Спецпризначенці, або Мінаєв - такі да!

Блоги, Віктор Бобиренко
27 июня 2012 в 17:55
Усе більше зустрічаємо свідчень, що впливові мери міст будуть просуватися регіоналами у народні депутати. Вже точно ясно, що проти єдиного опозиційного кандидата (БЮТівця) Сербіна буде грати не Талала, а особисто Микола Нога. Його рейтинг регіонали хочуть розміняти на мандат у Верховній Раді.

Джерела стверджують, що Микола Петрович не хотів собі такого жереба: замість займатися тим, що у нього добре виходить (управлятися із непростим містом), слідкувати за помахом рук Чечетова, щоб натискати кнопки за всяку дурню.

Але так чи інакше, а його вмовили йти. Адже завдання Юрія Чмиря – забезпечити 100% результат на мажоритарних округах.

Скоріше за все, піде й Мінаєв. Про це він вже прямим текстом говорить з трибуни міської ради. А його перший зам регіонал Войтенко вже вклав гроші у власну медіа-кампанію, щотижня розміщуючи джинсу в місцевих медіа. Вже за декілька днів розпочне працювати його таємний штаб. Тут проблема в тому, що Мінаєв не хоче йти під знаменами регіоналів. Бо тоді рейтингу капут.  Не факт, що Мінаєв допоможе регіоналам – опозиційні настрої в місті сильні, але факт, що регіонали його особистий рейтинг наблизять до свого в межах 10%, напевно.

І нарешті – збирається на вибори ще й мер Тростянця Юрій Бова. Цей, щоправда, скоріше за все, піде від партії Королевської, яка від Партії регіонів відрізняється лише опозиційною риторикою. Його авторитет і пасіонарність дозволять йому взяти джек пот у Охтирському окрузі.

Залишається відкритим лише питання етики. Якщо громада через вибори найняла собі менеджерів до жовтня 2015 року, то чи мають мери право кинути людей один-на один з «дєрібанщиками» від влади?

Хоча не виключено, що мери Сумщини виторгували собі право повернутися на свої посади або дублювати їх за допомогою швидких змін у законодавство. Є ймовірність, що вони проголосують за потрібні конституційні зміни для Януковича, які дозволять йому стати довічним президентом (вибори президента в парламенті) і повернуться у свої «удєли», виконавши «височайшу» місію. А насправді, в чергове допоможуть регіоналам пошити українців у дурні.
2
Комментариев
0
Просмотров
1984
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.