«Я буду жити!..»

Блоги, Татьяна Голуб
16 февраля 2016 в 13:41
Дев’ятнадцятилітня роменчанка бореться із важкою недугою та сподівається на допомогу людей
Жила-була звичайна дівчинка: вчила конспекти, ходила на пари, захоплювалась танцями, мріяла про перше ніжне кохання. Завжди усміхнена й супокійна, мов тихеє літечко, хороша доня для тата із мамою. Так, ця життєва історія про Валерію ЦАРЕНКО, 1996 р. н., з тією лише відмінністю, що сьогодні дівча знає про свою важку хворобу і знає, що врятувати її зможе лиш добра воля небайдужих людей. Нас із вами…

Рік 2015-й видався для Лери щасливим: добре закінчила Роменський коледж Київського Національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, без проблем вступила до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС, бо з дитинства мріяла про благородну професію рятувальника. Аж тут, у жовтні, як грім серед ясного неба: стала зле почуватись, втрачати свідомість. Ретельне обстеження у медчастині військового вишу дало невтішний діагноз: важке захворювання кісткового мозку. Три місяці Віка з мамою боролись з недугою у гематологічному відділенні Львівської клінічної лікарні №5. Потім направлення до Київського військового шпиталю – повний курс лікування під наглядом кращих професорів з гематології, а також консультація в Інституті експериментальної патології, онкології та радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України.

Зараз Валерія почувається трохи ліпше, але цей стан нестабільний. Адже її кістковий мозок – як і раніш - відмовляється виробляти еритроцити й тромбоцити. І вердикт лікарів одностайний: Вікторію врятує надважка операція з пересадки кісткового мозку від донора. Хороші результати у цій царині дають клініки Ізраїлю, Америки та Європи, але ціни там значно вищі, ніж у Білорусі. Тож люди знаючі радять їхати саме до Мінська. Ціна операції та реабілітації у білорусів – еквівалент 110 тис. доларів. Для Лериних батьків, котрі усе своє життя жили з трудової копійки, сума ця абсолютно нереальна.

«Якби ви знали, скільки людей у Ромнах відгукнулось на нашу біду! – почули журналісти «r» від мами дівчинки Олени ЦАРЕНКО. - Перераховують посильні для себе суми, хто 20, хто 100 грн., відгукуються на іншу допомогу! Знаєте, після трьох місяців львівської самотності й безнадії ми на таке співчуття навіть не сподівалися! Від такого моря людського тепла у нашої Лероньки ніби крила виросли, хоча й так вона у нас дівчинка-сонечко. Однак грошей поки що мало, не вистачає на курс лікування у Білорусі. Та ми не втрачаємо віри у Боже провидіння та добру силу звичайних людей…»

Що вартують грошові папірці, коли мова йде про юне життя? Щоб врятувати життєлюбну дівчинку, свою посильну пожертву Ви можете перерахувати сюди:

Картка ПриватБанку: 5168 7553 8629 8554
отримувач Царенко Юрій Миколайович (тато Валерії)
конт. тел.: 096-696-797-7 (тато Юрій)
2
Комментариев
0
Просмотров
5125
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.