Андрій Баль, тренер збірної України: « У Тернах є перспективні футболісти…»

Блоги, Иван Житник
26 октября 2011 в 10:11
На приїзд тренера збірної України з футболу Андрія Баля та начальника команди Ігоря Черкасова чекали ще наприкінці літа, приїхали - в жовтні.
Планувався й приїзд головного тренера Олега Блохіна, але не судилося. Адже за кілька днів збірна проводила товариську гру з болгарами, потім - з естонцями в Естонії. Як відомо, українські футболісти в обох матчах перемогли.

На зустрічі з тернівськими шанувальниками Андрій Баль підкреслив, щоб збірна України складалася із сильних футболістів, необхідно вже зараз на сучасній основі розвивати дитячий футбол - не тільки в містах, а й сільській місцевості…

Чому ж приїжджали Андрій Баль та Ігор Черкасов до Тернів? Дехто з уболівальників навіть розмріявся, що відомий в минулому футболіст, а зараз відомий тренер очолить місцевий «Космос», який свого часу був чемпіоном області. А тепер, зайнявши друге місце в першості Недригайлівського району, сподівається наступного року виступати на обласному рівні.

Та мрії (про тренерство в Тернах) Андрій Михайлович розвіяв, зазначив, що й у збірній роботи досить багато. А чемпіонат Європи в Україні - не так уже й далеко…Проте Андрій Баль та Ігор Черкасов, а разом з ними й відомий меценат Сергій Осиковий (народився й виріс у Тернах - І.Ж.) приїхали не з пустими руками: привезли подарунок - футбольну форму для дублюючого складу «Космосу», тобто для учнів місцевої школи. І як же іскрилися очі в юних футболістів, коли кожен гравець отримував комплект із рук Баля, Черкасова, а чи Осикового! І це не тільки подарунок, а й віра в перспективу майбутніх перемог місцевих юних футболістів.

А ще це не тільки пам'ять , а й старт у справжній футбол! Головне, щоб надалі він підкріплювався не тільки формою та ентузіазмом, а й майстерністю. Сподіватимемося, що так воно й буде…

- Завдяки приїзду до нас шанованих гостей, - сказав селищний голова Ігор Борисовський (до речі, в не такому вже й далекому минулому вмілий футболіст), - у наших юних футболістів зажевріла не тільки надія про виступи у великому футболі, а й переконаність у тому, що й сільські хлопці зможуть грати за відомі команди (гравцем «Космосу» Максимом Ганжою нині цікавиться ФК «Суми». Може, він зуміє повторити шлях Олега Гусєва - І.Ж.).

Приклад для тернівчан є - Андрій Баль, який народився в с.Розділ, що на Львівщині. Звичайно, поки що їх він не буде тренувати, бо він - тренер збірної України. Але побачивши гру тернівських футболістів відзначив, що є серед них перспективні гравці… А нині «космонавтів» тренує відомий в області фахівець Анатолій Антонов, який сподівається, що як і тридцять років тому, приведе команду до чемпіонства в області.

Тут і раніше, й зараз постійно за команду «Космос», яка була й чемпіоном області, і півфіналістом Кубка області, чемпіоном району і переможцем різноманітних турнірів, грають місцеві вихованці.


До речі, під час приїзду вельми шанованих гостей з Києва велася мова про заснування обласного юнацького турніру з футболу в Тернах. Сподіватимемося, що ця ідея буде втілена в життя...

Довідка. Заслужений майстер спорту Андрій Михайлович Баль народився в с. Розділ Львівської області. Грав за команди «Карпати» Львів, «Динамо Київ, «Маккабі» Тель - Авів. Досягнення в футболі:чемпіон юнацького чемпіонату Європи (1976 р.), чемпіон юніорського чемпіонату світу (1977 р.),чемпіон молодіжного чемпіонату Європи ( 1980 р.), бронзовий призер літніх Олімпійських ігор (1980 р.),учасник чемпіонатів світу (1982 та 1986 р.р.), володар Кубка кубків УЄФА (1986 р.), чотириразовий чемпіон та володар Кубку з футболу СРСР. Нині - тренер національної збірної України.

Ще цікавішу інформацію читайте на сайті     ivanzhytnyk.com
2
Комментариев
0
Просмотров
1734
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.