Кожен українець має неодмінно відвідати парк «Кочубеївський» в Батурині!

Наталия Лелюх
Наталия Лелюх 30 сентября 2020 в 16:34
  Україна багата своєю історичною та культурною спадщиною! В нашій країні безліч мальовничих міст, які викликають захоплення у туристів. У славетному місті Батурин - Гетьманській резиденції чотирьох гетьманів України: Дем’яна Ігнатовича, Івана Самойловича, Івана Мазепи та Кирила Розумовського є унікальний та затишний парк «Кочубеївський». Кожен українець має неодмінно відвідати це особливе місце оповите таємницями та легендами.
  Чим же цікавий парк «Кочубеївський»?
1. Парк «Кочубеївський» - унікальна пам’ятка садово-паркового мистецтва XVII століття. Він живий свідок життя гетьманів, козацької старшини, родини Кочубеїв. Вікові дерева парку  пам’ятають поступ славетних гетьманів та зберігають багато таємниць, про які Ви зможете дізнатись, замовивши екскурсію.
2. Будинок Генерального судді Василя Кочубея - унікальна пам’ятка архітектури, яка збереглась на території Батурина з далекого XVII століття і стала свідком становлення та розквіту гетьманської столиці. Це єдина будівля, яка уціліла після спалення міста Батурин в листопаді 1708 року.
3. Прогулятися стежками по яких ходили гетьмани, насолодитись нескінченним розмаїттям зелені старого  парку, який створила сама природа. Побачити русло ріки Чорної та, в ході екскурсії, дізнатись історію створення ставу Василем Кочубеєм на початку XVIIІ століття.
4. Дізнатись, де ж ріс «дуб Мотрі» та про що  мовчить старезний дуб, який росте поруч того місця, де встановлено пам’ятний знак великому Коханню. Що пам’ятають вікові дерева - свідки  кохання сановитого гетьмана Івана Мазепи та юної Мотрі Кочубей.
5. Оглянути виставку «Допоки бринить бджола» та дізнатись хто винайшов втулковий вулик. Вклонитися видатному земляку, вченому, засновнику бджільництва Петру Івановичу Прокоповичу.
  Тож завітайте до Батурина та пориньте у буремні козацькі часи! Пройдіть стежками славетних гетьманів та відчуйте себе частиною багатовікового історичного буття нашого народу! Доторкніться до своєї історії, ввібравши в себе силу гетьманського духу.
  Лелюх Наталія
  організатор екскурсій
  відділу Палац гетьмана Кирила Розумовського







 
0
Комментариев
0
Просмотров
1776
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.