Батуринський інтерактив для дорослих і дітей у Національному заповіднику “Гетьманська столиця”

Гетьманська столиця Батурин
Гетьманська столиця Батурин 20 июня 2020 в 08:53
Заповідник "Гетьманська столиця" завжди приділяв увагу не лише поглибленню наукових знань про історію Батурина, біографій видатних особистостей, пов’язних з ним, але й адаптації отриманої інформації до різних аудиторій. Відповідаючи на виклики часу, вже кілька років для дітей молодшого та середнього шкільного віку серед екскурсійних  послуг заповідника були реалізовані такі: екскурсія -квест "Таємниці Цитаделі" ( на Цитаделі Батуринської фортеці), екскурсії-ігри "Лицарі українських степів", "Подорож у минуле" (в Музеї археології Батурина), екскурсія-гра "Легенди Кочубеїв" ( в Будинку Генерального судді В.Кочубея) та екскурсія-гра "В діяннях гетьманів - велич України"( в палаці Кирила Розумовського). Очевидно, що таке розмаїття до вподоби дітям, адже лише "Таємниці Цитаделі" у 2019 році розгадали 975 допитливих учнів-екскурсантів! Два роки (2018-19-ті) заповідник організовував екслюзивні квести для дорослих, присвячені різним визначним датам в історії Батурина.
Цьогоріч заповідник пропонує (за умови послаблення карантинних заходів) нову історичну екскурсію-квест "Батурин - серце Гетьманщини!", яку полюбив відвідувач в кінці минулорічного екскурсійного сезону. Територіально екскурсія проводиться на Майдані Гетьманської Слави, в Музеї археології Батурина та, власне, на території Цитаделі Батуринської фортеці.  Екскурсія потребує напруження всіх сил і потенціалів, розрахована на дорослих, студентів, учнів старших класів загальноосвітніх шкіл.
  Головний принцип квесту - "чесна гра", що  розвиває в учасників уміння працювати в команді, взаємодопомогу, уважність до розповіді екскурсовода. Квест - в буквальному перекладі означає "запитання", бо саме відповідаючи на них, що часто зашифровані й  заховані на територіях в різних місцях, команда, підігріта гострими відчуттями та адреналіном, рухається до омріяної перемоги! Квест значно урізноманітнює стиль екскурсії, перетворюючи її на цікаву пригоду, де кожен з учасників може реалізувати свої таланти - вміння орієнтуватися в просторі і часі, малювати, лідерські якості, музичні,  інтелектуальні, фізичну  підготовку і почуття гумору, якщо хочете! Але головна мета - звісно ж ознайомити допитливих відвідувачів з діяльністю батуринських гетьманів - Дем’яна Ігнатовича, Івана Самойловича, Івана Мазепи, Пилипа Орлика та Кирила Розумовського!
Національний заповідник має безліч цікавих пропозицій для вимогливого юного відвідувача й готує багато нових !  То ж проводь вільний час з користю! Приїзди і пізнай історію рідної землі у Батурині!
Слідкуйте за новинами на офіційній сторінці заповідника  Facebook,  каналі YOU-Tube закладу, і ви першими дізнаєтесь про наші новини і пропозиції!

Організатор екскурсій
НІКЗ "Гетьманська столиця"
Наталія Сердюк         


 
0
Комментариев
0
Просмотров
903
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.