Березівська громада продовжує співпрацю з ЮНІСЕФ

Асоціації міст України Сумське регіональне відділення
Асоціації міст України Сумське регіональне відділення 27 октября 2022 в 08:32
Березівська громада як громада-кандидат Ініціативи «Громада  дружня до дітей та молоді» отримала   цільову пожертву від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Асоціації міст України в сумі 1500000 грн. 
Завдяки цьому родини з дітьми  мають  безперебійне електропостачання для водозапезпечення, адже закуплено 4 генератори, 2 свердловинні насоси  та 6 ємностей для води на 1000 м куб.
Для 2 дитячих будинків  сімейного типу та прийомної  сім’ї  закуплені  обладнання для протипожежної безпеки ( 4 вогнегасники ВП-50).   
З метою доступу до освітньої діяльності у формі дистанційного навчання  для 10 дітей, які переїхали із територій, де ведуться бойові дії,  було закуплено та передано у користування ноутбуки та комплектуюче обладнання до них. 
Безперебійно почав працювати лабораторний кабінет у КНП «Центр ПМСД» Березівської сільської ради, завдяки закупівлі  необхідного обладнання, а саме: стерилізатор повітряний, лічильник лейкоцитарної формули, 10 бактерицидних опромінювачів, інфузійний електронасос.
Своєчасну психологічну допомогу вже отримують діти та мешканці, які постраждали внаслідок воєнних дій та  потребують стабілізації психоемоційного стану. Адже зроблено ремонт приміщення на суму 266750 грн та закуплено обладнання, меблі та дидактичні матеріали  з метою відкриття психологічного центру «Баланс», де кваліфікований психолог проводить підтримуючі  групи та надає консультації.
Установлено  вуличну фітнес – станцію в одному з віддалених  населених пунктів громади, де підлітки реалізують свої можливості у занятті спортом та проведенні активного дозвілля.
Санітарно-гігієнічними наборами забезпечено 150 осіб, з числа ВПО.
Також забезпечено  доступом до базових предметів гігієни 80 сімей з дітьми віком від 0 до 3 років,   які проживають на території громади та стоять на обліку, як родини які перебувають у СЖО (сім’ї не мають стабільного грошового  доходу  через втрату роботи годувальників внаслідок війни)  в  КУ «Центр надання соціальних послуг» Березівської сільської ради  шляхом закупівлі дитячих підгузок.
Як зазначила очільниця відділу освіти молоді та спорту Березівської сільської ради Ірина Перерва: «Таким чином, отримані кошти дозволили надати допомогу сім’ям з дітьми, які проживають у населених пунктах громади та є особливо вразливими до наслідків війни, та внутрішньо переміщеним особам».
Нагадаємо, що Березівська сільська рада підписала меморандум про співпрацю з ЮНІСЕФ в серпні 2019 року, а в червні 2020 року громаду було нагороджено відзнакою кандидату на здобуття статусу «Громади, дружньої до дітей та молоді».

 
За матеріалами сайту Асоціації міст України


 
0
Комментариев
0
Просмотров
1155
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.