Понад 50 тисяч гривень глухівчанину коштував білет закордон

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 26 июля 2019 в 08:20
Як показує практика, неофіційне працевлаштування, приховування реального матеріального стану, майна та інші хитрощі боржників по аліментах  не є перепонами для державних виконавців у питанні відновлення економічних прав підростаючого покоління. До кожного злісного неплатника правники знайдуть «ключ», будь-то стягнення коштів з пенсії або стипендії, занесення до Єдиного реєстру боржників, обмеження у праві керувати авто чи, як у випадку з глухівчанином- обмеження у здійсненні виїздів за кордон.

Так, на Глухівщині батько впродовж року ухилявся від сплати аліментів та накопичив перед дитиною борг у розмірі майже 39 тисяч гривень. Таке положення справ стало для фахівців юстиції Сумщини привидом не тільки обмежити чоловіка у низці прав, зокрема у праві виїзду за межі України, а й додатково нарахувати штраф та виконавчій збір. Таким чином, борг глухівчанина збільшився та сягнув 50 тисяч гривень.

Оскільки батько мав намір виїхати у справах за кордон, йому нічого не залишалось, як повністю розрахуватися з чадом. Тільки після погашення всієї суми боргу, громадянин зміг перетнути межі країни.

До речі, завдяки новелам закону #ЧужихДітейНеБуває, ініційованому Міністерством юстиції України, на користь малечі Глухівського району з початку 2019 року вже стягнуто 5 мільйонів гривень аліментів.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
591
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.