Не мовчи – тиша не союзник у боротьбі з булінгом

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 11 сентября 2019 в 11:05
Різні погляди, звички та характер можуть стати причиною загострення стосунків. Сварки у дитячому колективі зазвичай мають тимчасовий характер, але трапляються випадки, коли без сторонньої допомоги вони можуть вирішуватись довго та мати тяжкі наслідки.

З метою реалізації правопросвітницької кампанії «Стоп булінг», впровадженої в рамках загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», фахівці юстиції завітали до Сумської загальноосвітньої школи № 24, де провели цикл заходів з зазначеної теми. Учням різних вікових категорій було повідомлено про поняття, види та ознаки цькування.

Особливу увагу правники звернули на замовчування випадку булінгу, адже через погрози кривдника жертва чи свідок можуть приховувати факт вчинення протиправних дій, тим самим дарувати булеру віру в непокараність. Слід пам’ятати, що необхідну правову допомогу (юридичну консультацію, складання заяв, інших документів) можна отримати, звернувшись до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103. Якщо дитині необхідна психологічна допомога – зателефонуйте на Національну дитячу «гарячу лінію» з питань захисту прав дітей за номером 116-111.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
766
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.