33 мільйони гривень аліментів стягнули державні виконавці Сумщини

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 19 марта 2021 в 13:13
Кожна сума стягнутих аліментів формує загальний результат, що свідчить про дієвість важелів впливу, які застосовують державні виконавці до злісних неплатників.

Одним з таких примусових заходів фахівців юстиції є занесення інформації про несумлінних батьків до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/. У публічний перелік потрапляють особи, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.

За словами очільниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини СВИСТУН, нерідко, щоб уникнути саме членства в Єдиному реєстрі боржників, батьки починають згадувати про свої обов’язки та гасити несплачені кошти. Варто зазначити, що з початку 2021 року державні виконавці забезпечили стягнення понад 100 мільйонів гривень аліментів. У тому числі державні виконавці Полтавщини стягнули 43,1 мільйона гривень аліментів, на Сумщині – 32,8 мільйона гривень та на Чернігівщині діти отримали 24,9 мільйона гривень заборгованих коштів.
Відтак, вже усталені новели чинного законодавства не тільки захищають економічні права малечі, а й мотивують батьків бути відповідальними.

 
1
Комментариев
0
Просмотров
2264
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.