Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 04 июня 2021 в 15:53
Краса Землі і дивна, і велична
Згадає гай свою прадавню мову.
І річка, наче пісня, потече, –
Якщо нам стане мудрості й любові
Цю рідну землю врятувати ще!
Природа є джерелом здоров’я, радості і духовного багатства. Спілкування з нею сприятливо впливає на людину в різному віці, створює душевну гармонію. Але в зв’язку із зростаючим негативним впливом людини на оточуюче середовище виникли глобальні екологічні проблеми нашої планети: проблеми народонаселення, парникового ефекту, кислотних дощів, зміни клімату, озонових дір, повної утилізації відходів промисловості і сільського господарства, ресурсозбереження та ін.
Відкритий перегляд  літератури «Краса Землі і дивна, і велична» ( до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища) зосередив увагу користувачів на проблемах раціонального природокористування і бережливого ставлення до природи.
Треба вчитися жити в гармонії з природою. Кожна рослина, як природний вид у барвистому вінку планети, має свою багатовікову історію. Завдання кожного із нас – не дати їй обірватися, зробити все можливе, щоб не поповнювалися Зелена та Червона книги.
Неабияку зацікавленість користувачів викликали видання про червонокнижні види рослин і тварин. А ось стаття про незвичний притулок «Притулок, в якому затишно» – реабілітаційний центр порятунку  бурого ведмедя, занесеного до Червоної книги України,  опублікована в журналі «Лісовий і мисливський журнал» за 2020 рік,  привернула особливу увагу користувачів. Цей притулок знаходиться за 15 кілометрів від Львова.
Захід  став інформаційно цінним як для дорослих, так і для дітей. Адже нагальною потребою сьогодення є не лише чітка стратегія охорони навколишнього середовища та посилення контролю за природокористуванням, а й система екологічної освіти й виховання населення.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1486
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.