ПРО РІДНЕ МІСТО – З ЛЮБОВ’Ю

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 26 декабря 2022 в 10:21
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека продовжує цикл екскурсій в рамках проєкту «Бібліотека з тобою / librаry_with_you». Екскурсію сумським некрополем – Петропавлівським погостом (найстарішим із збережених) – замовили відділу краєзнавчої літератури і бібліографії десятикласники ЗОШ №18 насамкінець 2022-го року.

За словами голови батьківського комітету пані Діани, діти давно вже чули про неймовірної краси мармурові пам’ятники-скульптури на родинних похованнях меценатів, батьків міста Харитоненків, Суханових та інших, про таємничу піраміду, про зворушливі епітафії на старовинних обелісках. Чули й хотіли нарешті побачити на власні очі.  

Отож, отримали табелі про закінчення чверті,  наспілкувалися досхочу в стінах рідної школи (нарешті! не віртуально в режимі онлайн, а реально, наживо), замоталися в модні шарфи й пледи та гайда – разом із батьками – знайомитися із сумською старовиною!

…А  почали екскурсію на Алеї Героїв, де навіки спочили наші захисники — воїни нинішньої кривавої війни з московитами. 

Замовити екскурсії історичним середмістям Сум чи Петропавлівським погостом можна, звернувшись до Відділу краєзнавчої літератури та бібліографії СОУНБ, за адресою: м. Суми, вул. Героїв Сумщини, 10, 3-й поверх, зал 304



 
0
Комментариев
0
Просмотров
952
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.