Онлайн зустріч

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 28 апреля 2022 в 12:13
27 квітня в рамках Угоди про співпрацю з Ресурсним центром вивчення французької мови при кафедрі теорії та практики романо-германських мов Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, дякуючи викладачу Ірині Божко, відбулась онлайн зустріч на платформі Zoom з випускницею СумДПУ імені А.С. Макаренка Валерією Журавською, яка вже місяць як мешкає у Франції.

Під час заходу Валерія поділилась своїм досвідом переїзду до Франції та розповіла нам як саме Франція підтримує українців у цей нелегкий час. Наразі у Францію прибули більше 26 000 тис. українців, які змушені були виїхати з України через війну. Уряд Франції автоматично надає статус «тимчасово захищених осіб» на території ЄС усім українцям, які залишили Україну після 24 лютого 2022 року. Цей статус надає можливість легально жити і працювати, а також він передбачає доступ до медичного обслуговування, а у деяких випадках – до фінансової допомоги. Неурядові організації допомагають українцям знайти житло, до цього також активно долучається не байдуже населення, що охоче пропонує проживання у своїх родинах. Українцям пропонують безкоштовні уроки французької мови, а у школах тимчасово відкривають спеціальні класи, де українські школярі, з поміж іншого, мають 18 годин французької на тиждень. З початку війни в Україні вже близько 800 українських дітей було прийнято у французькі школи.

Федерація французьких підприємців зобов’язалася запропонувати 10 тисяч робочих місць українським біженцям до кінця червня. До ініціативи залучаються близько 600 підприємств по всій країні. Деякі регіони заявили про власні ініціативи для допомоги українським біженцям: у Бретані готові надати 60 тимчасових контрактів українцям для догляду за садово-парковими ділянками, а на півдні Франції шукають українців для будівельних та сільськогосподарських робіт.

У ході нашої бесіди ми побачили, що народ Франції щиро підтримує українське суспільство, а Уряд країни з кожним днем підкреслює свою рішучість продовжувати та поглиблювати підтримку України і усіх сферах.

Разом до перемоги!

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1389
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.