ДЕНЬ ПЕРШОКУРСНИКА

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 30 сентября 2022 в 09:34
29 вересня, в переддень Всеукраїнського дня бібліотек, до нас завітали студенти 1 курсу факультету ІФСК СумДУ. Майбутні журналісти познайомились з різноманітними можливостями сучасної книгозбірні – інформаційними, технологічними, соціокультурними. Дізнались про історичне минуле бібліотеки, побачили цікаві видання книжкової колекції бібліотеки, яка налічує близько 600 000 примірників наукової, навчальної та художньої літератури. Особливо цікавим і змістовним стало знайомство з рідкісними, раритетними скарбами бібліотеки, вік яких сягає близько 200 років. Молодь приємно вражена новітніми технологіями – 3D-принтером, 3D-ручками та неймовірними можливостями 3-D програм інтерактивного столу у відділі документів іноземними мовами. Студенти активно долучилися до виготовлення окопних свічок для воїнів ЗСУ, які створюють працівники бібліотеки та користувачі.

Працівниками читального залу для юнацтва проведений бібліотечний урок «Бібліотека 21 століття: історія, трансформація, подолання стереотипів». Розповіли про електронні ресурси та онлайн-сервіси бібліотеки, познайомили з правилами користування он-лайн електронним каталогом, іншими базами данних СОУНБ.

Безмежно вдячні за багаторічну співпрацю доктору філологічних наук, доценту кафедри журналістики та філології СумДУ Ірині Рудольфівні Жиленко.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
909
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.