Прибрати ПАЗ: петиція про недопущення до тендерів старезних автобусів

Блоги, Артем Турчин
19 апреля 2018 в 08:44
Про численні вимоги прибрати з маршрутів "Рути" знають, мабуть, усі. дійсно, ці жовті мікроавтобуси (щоправда, по сумським документам вони - автобуси) - некомфортні й становлять величезну загрозу. Але варто пройтись до автовокзалу, коли починаєш розуміти, що таке справжній жах.

На лівій половині, звідки відправляються рейси міжміського значення, ще нічого страшного немає. А от на правій стороні, де здебільшого паркуються машини районних маршрутів (тобто, на села), хоч заплющуй очі. Чимало рейсів обслуговують старі радянські ПАЗи. У порівнянні з "Рутами", це - металобрухт. Морально їздити на ньому - доволі важко: в "Еталоні" відчуваєш себе значно комфортніше. Дістається й водієві: досить порівняти органи керування, наприклад, "Богдана" й цього старезного монстра, щоб зрозуміти, наскільки морально виснажуються люди за цим кермом.

Про безпеку теж не доводиться говорити. У всього є свій термін, і в ПАза він, мабуть, уже давно пройшов. Звісно, є ретромобілі, але вони принаймні підтримуються у прекрасному стані. А от ці автобуси уже просто розсипаються.

Дехто, щоправда, заперечив - мовляв, є низка сіл, куди пройде тільки ПАЗ, а "Еталони" просто розсипляться через деякий час. Так що тепер, все життя кататися на совкових автобусах? Можна знайти щось підходяще б/у за кордоном. Та й не всі дороги на села - у такому жахливому стані. Тим паче, що й регіональні траси теж не хваляться ідеальним станом. Здагайте, наприклад, яму по пояс на харківському шляху. а там катаються не тільки "Еталони", а й більш вибагливі моделі.

Так от, до чого я веду. Я вирішив запропонувати владі не допускати ці автобуси до тендерів. Хто згоден, підписуйте ось цю петицію: https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1137 Може, вони нас почують...
5
Комментариев
0
Просмотров
2390
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.