Герої чи скоморохи?

Блоги, Геннадій Іванущенко
16 августа 2012 в 16:51
В античні часи олімпійські переможці прирівнювались до героїв. Зустрічати їх виходило населення всього міста на чолі з правителем. У стіні робився пролом, через який в’їжджав олімпійський чемпіон. Згодом йому ставили пам’ятник.
Сучасний цивілізований світ перейняв повагу до людей, які прославили рідну країну спортивними досягненнями. На час вшанування героїв спорту маєстат королів і президентів схиляється перед їх успіхами. Олімпійців  зустрічають у кращих палацах європейських столиць, вітають і нагороджують.
Натомість у візантійській, а згодом, у московській політичній традиції закріпилися свої правила. Люди, які «забавы ради» веселили царський двір (в тому числі і спортивними вправами) називалися скоморохами. Їх возили разом з «самим», або викликали за потребою. Таку манеру поводження з народом перейняла і нинішня влада.
«Нє царскоє ето дєло» - переривати відпочинок у Криму для зустрічі українських олімпійців – подумав Віктор Федорович «Я»… Адже з інтелігенцією пройшов номер – звезли до Криму ніби поговорити про мову і… «розвели, як котят» - цар підписали Закон на другий же день. "Сьогодні всіх медалістів олімпіади та їх тренерів збирають на олімпійській базі в Конча-Заспі і вранці, за чутками, чартером відправлять до президента в Крим. Між пляжем і більярдом президент буде їх вітати і набирати бали на вибори", - повідомляє «Українська правда».
Що робити зі спортсменами після зустрічі – справа технологій. Можна на білборди повішати, в агітбригаду записати, або в список який-небудь, виборчий, засунути…
Головне – не розводити навколо себе героїв. Зі скоморохами безпечніше...
0
Комментариев
0
Просмотров
1306
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.