«З рідним словом міцніє держава»

людмила яценко
людмила яценко 12 ноября 2019 в 12:24
В актовій залі Сумської обласної наукової бібліотеки у рамках клубу «Дивослово», що діє при відділі абонемента, відбулось літературно-музичне свято «Українські візерунки», присвячене Дню української писемності та мови.
На захід завітали шанувальники українського слова, небайдужі до долі української мови – читачі бібліотеки, викладачі української мови та літератури вищих учбових закладів, студенти Сумського будівельного коледжу, інтелігенція.
Присутні мали нагоду познайомитись з громадянською та ліричною поезією, наповненою безліччю поетичних образів, у чудовому авторському декламуванні Віталія Меланича, Світлани Петренко, Ірини Булахової, Надії Позняк та Надії Фурзенко.
Феєричним був виступ вокального ансамблю «Степанівські чарівниці» під керівництвом Людмили Пастушенко. Мелодійне українське слово у їх виконанні створювало атмосферу свята та відпочинку.
Прикрасою заходу став музичний подарунок від Анатолія Пастушенка, який виконав на баяні інструментальну композицію «Віночок українських мелодій».
Щирі оплески глядачів викликало зворушливе виконання українських пісень ученицею Верхньопіщанської школи Софією Антошкіною, яка виконала їх не тільки голосом, а й серцем.
Гармонійне поєднання поезії і музики, творче спілкування й тепла атмосфера подарували гостям справжнє свято, яке запам’ятається надовго.
Цікавою для присутніх була книжкова виставка «У мові – і минуле, й майбуття, у ній народу суть, його життя».



 
0
Комментариев
0
Просмотров
1039
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.