За честь! За славу! За народ! До дня захисника України

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 11 октября 2019 в 13:05
     
     14 жовтня, відповідно до Указу Президента, наша країна святкує День захисника України. А ще в цей день православні християни відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, а також ця дата є Днем українського козацтва.
     Під покровом Пресвятої Богородиці, в давні часи, запорожці захищали рідний край, не боячись ні ворожого вогню, ні грізної стихії. А нині українські воїни, не шкодуючи своїх сил і життя, відстоюють свободу і право на гідне майбутнє для нащадків, оберігають територіальну цілісність та суверенітет Батьківщини.
     В цей день ми віддаємо данину пам’яті всім, хто боровся  колись і бореться сьогодні за свободу нашої держави, схиляючи голову перед іконою Пресвятої Богородиці, благаючи її заступництва та покровительства. 
     З нагоди Дня захисника України та дня українського козацтва у відділі періодичних видань розгорнуто загальнобібліотечний перегляд «За честь! За славу! За народ!». На якому  широко представлені художні твори про життя і побут  козаків, історичні літописи про видатних гетьманів та отаманів українського війська, нариси історії козацьких полків, твори наших земляків П. Нестеренка «І повернувся білим журавлем…», Є. Положія «Іловайськ», книга пам’яті АТО «Героям слава. Сумська область», статті з періодичних видань, спецпроект журналу «Військо України» – «100 найвидатніших полководців та воєначальників: від княжої доби до наших днів», фотоальбоми та матеріали з фонду рідкісних і цінних книг, які розкривають цю тему.

Працівники відділу періодичних видань.




 
1
Комментариев
0
Просмотров
1567
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.