"Від козаків до наших днів" - загальнобібліотечний перегляд

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 13 октября 2021 в 15:36
     14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисників і захисниць України.

    Для козаків свято Покрови було найбільш значущим, Святу Богородицю вони вважали своєю заступницею і покровителькою. Історія Українського козацтва – це одна з найвеличніших сторінок життя нашого народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво виступало справжнім захисником рідної землі, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій України.

     В житті часто спостерігаємо, як сьогодення перекликається зі старовиною, адже ми повинні бути гідними спадкоємцями духовних цінностей, продовжувачами багатих традицій і славних справ предків. Саме тому День захисників і захисниць України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога та охороняє її зараз, коли на східних територіях України йде боротьба за її незалежність і суверенітет.

      До цих свят в Сумській ОУНБ розгорнутий загальнобібліотечний перегляд «Від козаків до наших днів», де представлені періодичні видання, плакати, книги та альбоми образотворчого мистецтва України, які несуть в собі найцікавішу інформацію про українське козацтво минулих часів та козаків сьогодення: їхні прагнення, ідеї, почуття патріотизму.

Ніна Лугина, провідний бібліотекар


 
1
Комментариев
0
Просмотров
1959
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.