Управління школою онлайн

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 11 сентября 2020 в 10:32
     Карантин, спричинений пандемією Covid-19, змусив освітню спільноту поглянути на дистанційне навчання під іншим кутом. Учителям, учням та батькам довелося швидко пристосовуватися  до нових умов і знаходити вихід із нестандартних ситуацій.

     Найгострішою проблемою дистанційної освіти став брак належного технічного забезпечення як учнів, так і вчителів.

   Ситуація, яка сталася в освіті через карантин, змусила освітян навчитися швидко реагувати на виклики, зробити певні висновки і працювати над розвитком галузі. Адже якщо раніше дистанційне навчання стосувалося лише окремих учасників освітнього процесу, то зараз  це стало новою компетентністю. На сьогодні МОН України розробив «Положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти». У проєкті зазначено, що керівник закладу освіти забезпечує організацію освітнього процесу протягом дистанційного навчання та контролює виконання освітніх програм. Також визначені особливості дистанційного навчання в карантинних умовах.

     Освіта в режимі онлайн, організація та проведення онлайн - нарад, як заохотити молодь до самонавчання, методика організації освітнього процесу в сучасних умовах – про це та інше читайте на сторінках газети «Директор школи», № 7-8 за 2020 рік.

Лугина Ніна, пров. бібліотекар
Сумська ОУНБ


 
2
Комментариев
0
Просмотров
2162
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.