Спортивна мозаїка

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 06 ноября 2020 в 15:17
     Україна – це країна спорту та здорового способу життя . Ще з юних років дітей привчають до фізичної активності. Найбільш талановиті серед них продовжують займатися спортом професійно. Багаторічна, наполеглива праця вихованців та їх наставників, тренерів, лікарів, близьких і друзів ведуть спортсменів до перемоги.
     Знайомтесь – видатні майстри спорту України досягнення яких не залишаються поза увагою світової спортивної спільноти.
   
   Ірина Марлені – олімпійська чемпіонка (Афіни – 2004), бронзова призерка Ігор (Пекін – 2008), чемпіонка світу (2000, 2001, 2003, 2007), чемпіонка Європи (2004, 2005), заслужений майстер спорту України з вільної боротьби, вона вже у підлітковому віці довела: чемпіонами не народжуються, ними стають!
     Олег Царьков – срібний призер чемпіонату Європи, котрий став віце-чемпіоном у стрільбі з гвинтівки, виявляючи витримку, крок за кроком наближався до золотого фіналу, єдиний з вітчизняних гвинтівочників, хто здобув ліцензію на Олімпіаду в Токіо. «В спорті хочеться досягти всього по максимуму»: – розповідає  Олег Царьков  в інтерв’ю  "Олімпійській арені".
     Ольга Харлан – чемпіонка світу, чемпіонка Європи, володарка Кубка світу з фехтування на шаблях. Протягом багатьох років ця видатна спортсменка тішить своїми перемогами. Її знають і дорослі і діти у всіх куточках країни. «Знаю, як за мене вболівають у нашій країні. Постараюся виправдати надії уболівальників на Олімпійських іграх. А всім моїм колегам – спортсменам – хочу побажати найкращого виступу в Токіо»
     Марина Піддубна – дворазова призерка чемпіонату світу, дворазова срібна призерка та бронзова призерка чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з порушеннями зору. На параолімпійському чемпіонаті світу з плавання у Лондоні, 21- річна незряча Марина Піддубна виборола п'ять медалей, вона встановила рекорд змагань на дистанції  50 метров вільним стилем. Разом з Кирилом Геращенком, Анною Стеценко і Ярославом Денисенком Піддубна стала володаркою «золота» і співавтором рекорду світу у змішаній естафеті 4х100метрів.
  Олексій Бичков – легендарний українській  пауерліфтер. Він багаторазовий чемпіон світу та Європи у ваговій категорії до 120 кг. У 2019 році спортсмен  уп’яте  став чемпіоном світу та втретє чемпіоном Європи. На першості континенту встановив світовий рекорд: за сумою триборства він підняв 1130 кг. А невдовзі покращив власне досягнення:  результат Бичкова на чемпіонаті світу за сумою триборства – 1132 кг! «Дякую всім, хто допомагає нам ставати чемпіонами. – Перемога в спорті – це успіх не однієї  людини. Атлета веде до вершини ціла команда: тренери, лікарі, допомагають близькі  й друзі».
     Олексій Середа – чемпіон і срібний призер чемпіонату Європи зі стрибків у воду, посів 4- те місце на чемпіонаті світу, наймолодший  спортсмен Європи в історії. Новоспеченому чемпіону дорослого континентального турніру виповнилося лише 13 років. Завдяки визначним здобуткам сезону атлет став володарем ліцензії на участь в Олімпіаді в Токіо. «Дуже дякую всім, хто підтримував мене і допомагав досягти успіхів на великих міжнародних стартах, - сказав Олексій Середа. – Насамперед хочу подякувати своїм тренерам: без них я не зміг би показати високі результати. Мої медалі – це і їхні медалі»
     Жан Беленюк – чемпіон світу та Європи, чемпіон II Європейських ігор з греко – римської боротьби (категорія 87 кг). На килимах провідних змагань спортсмен продемонстрував свій надзвичайно багатий технічний арсенал, ідеальну атлетичну й функіональну підготовку, а також стриманість і баланс між ефектністю та ефективністю, притаманні досвідченим лідерам. Фінальний поєдинок на чемпіонаті світу дав перемогу українському борцю. Киянин вдруге став чемпіоном світу і виборов ліцензію на Олімпійські ігри в Токіо.
      Детальніше прочитати про спортивні події та їх учасників можна на сторінках часопису «Олімпійська арена» №3, за 2020 рік який передплачує відділ періодичних видань Сумської ОУНБ.
Наталія Жук, бібліотекар відділу
періодичних видань ОУНБ






 
5
Комментариев
0
Просмотров
2550
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.