СКОРБОТНА СВІЧКА ПАМ'ЯТІ СВЯТОЇ /до Дня пам'яті жертв Голодоморів в Україні/

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 26 ноября 2021 в 14:19
                                        Де без Бога будують рай, там з’являється пекло
                                                 Митрополит Володимир Сободан

СХИЛІТЬСЯ! СВІЧКУ ЗАПАЛІТЬ!
ХТО У МОЛИТВІ,
ХТО У  СЕРЦІ ЧУЙТЕ,
ЯК КАМ’ЯНІЄ КРАЮ БІЛЬ СТОЛІТЬ…

 
     Щороку в четверту суботу листопада у День пам’яті жертв Голодоморів, коли Україна вшановує загиблих українців під час трьох голодоморів: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947, яких зазнав наш народ у радянський період своєї історії, працівниками відділу періодичних видань Сумської ОУНБ було проведено на платформі   ZOOM вечір-сторітелінг «СКОРБОТНА СВІЧКА ПАМ’ЯТІ СВЯТОЇ».
     Тяжко повертає  народ України духовне здоров’я. Жадане й драматичне його очищення, радісне й гірке його воскресіння. Надто багато позаду могил. Надто великі втрати. І тільки правда здатна зняти наслідки шоку, заподіяного епопеєю насильницької колективізації та голоду.
     Осмислити власне минуле, що з нами відбувалося в близькі і дальні моменти нашої історії, покладаючись на історичні факти, на народну мораль, на власний досвід пережитого лиха, на власне розуміння добра і справедливості нам допомогли сьогодні своїми доповідями: заступник голови Українського інституту національної пам’яті України –  Володимир Тиліщак; український історик, архівіст та громадський діяч - Геннадій Іванущенкодоцент кафедри історії України Сумського державного педагогічного університету ім. МакаренкаОлександр Вовк; професор кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного  університету внутрішніх справНадія Демиденко; завідувач туристсько-краєзнавчого відділу ОЦПО та РТМ Сергій П’ятаченкоукраїнський військовий історик, краєзнавець, публіцист і громадський діяч Олег Корнієнко.
   
   Вічна пам'ять усім, хто безвинно став жертвою      нелюдського злочину
   
     До заходу підключилися студенти СДПУ ім. Макаренка  та курсанти Сумської філії ХНУВС, військові строкової служби Національної гвардії України, користувачі бібліотеки та всі кому не байдужа ця тема.

Валентина Кальченко



 
8
Комментариев
0
Просмотров
2296
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.