Пісочні візерунки

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 08 сентября 2020 в 09:11
Цікавий досвід
 
   Формування в дитини художньо - естетичного смаку та розкриття творчих здібностей є невід’ємними складовими розвитку гармонійної особистості. Для цього використовують безліч видів та технік арт-терапії. Однією з них є пісочна анімація, або малювання піском на столі з підсвіткою.

    Пісок – це природній матеріал, що має унікальну властивість знімати нервове напруження, розслабляти та заспокоювати. Взаємодія з піском стабілізує емоційний стан дитини, спонукає до діяльності та гри. І саме це дає змогу використовувати метод пісочної анімації в процесі реабілітації дітей з інвалідністю.

     На заняттях з пісочної анімації розвивається  дрібна моторика та пластика. Також малювання стимулює розвиток  зорово - рухової  координації; розвиваються сенсорні відчуття, взаємодія півкуль головного мозку, увага, пам’ять, просторові уявлення, відбувається розкриття творчого потенціалу дитини.

  Більш докладно з розвивальними та терапевтичними можливостями пісочної анімації та прикладами вправ, ви можете дізнатись зі сторінок газети «Дефектолог», ознайомившись із статтею соціального педагога Сергія Ленди «Пісочні візерунки».

Ленда С. Пісочні візерунки / С. Ленда // Дефектолог. – 2020 – № 6 (черв.). – С. 46 – 48.

 
Лугина Ніна, пров. бібліотекар
Сумська ОУНБ


 
2
Комментариев
0
Просмотров
2002
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.