Фандрайзинг у школі: технології залучення додаткових коштів

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 01 июля 2020 в 14:51
Міні-рецензія на статтю

Бугайчук А. Фандрайзинг у школі: технології залучення додаткових коштів / А. Бугайчук // Завуч .– 2020 .– № 3 .– С. 14–31.

      Іноді можна почути думку, що дуже вже багато іноземних слів з’явилось в нашому вжитку, але і сьогодні про те ж – фандрайзинг. А «по нашому» – залучення додаткових коштів для реалізації якоїсь творчої ідеї чи важливого проєкту.
     Бюджетного фінансування недостатньо для того, щоб забезпечити щораз вищі потреби освітніх закладів. Як знайти спонсора?
Дуже вдалою, на мій погляд, є стаття Анастасії Бугайчук опублікована в газеті «Завуч» за березень цього року. Матеріал дає відповідь на багато питань стосовно цієї актуальної теми, а саме: що таке фандрайзинг, як школа може реально залучити джерела фінансування на реалізацію різних задумів, а це і оновлення освітнього простору, і організація додаткових студій та гуртків, і оновлення спортивної бази школи, і забезпечення сучасним обладнанням, і реалізація учнівських наукових досліджень та соціальних проєктів інше.
     Готувач матеріалу не зупиняється на теоретичній частині, а надає повну абетку для всіх, хто хоче починати з нуля. А саме: що важливо вміти фандрайзеру, як поетапно досягти успіху, які основні джерела залучення додаткових коштів, технології. До речі, з безлічі, надано базовий перелік, яким можна скористатися для вирішення проблем і реалізації власних намірів.
     Дуже, на мій погляд, доступно та покроково розглядається така популярна технологія фандрайзингу, як гранти та робота з грантодавцями. Після ознайомлення з статтею виникає бажання поділитися цією актуальною та професійно обробленою інформацією, бо вона дійсно спонукає до дії.
     Пропоную всім, а в першу чергу керівникам шкіл – ознайомтеся! 
     Бажаю творчих успіхів та натхнення для звершення мрій та проєктів.
 
Запрошую до читання в нашому залі №303.
Валентина Кальченко, зав. відділом
періодичних видань Сумської ОУНБ.



 
2
Комментариев
0
Просмотров
1912
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.