Як у 2010-му «розбудовував нову Сумщину разом» Юрій Чмирь?

Блоги, Олег Медуниця
27 мая 2011 в 12:48
Сьогодні на сесії обласної ради голова Сумської ОДА презентує депутатам свій «Звіт» про виконання Програми соціально-економічного розвиту за 2010 рік (далі «Програма»).  Сам факт, що очільник області особисто звітує вітається. Не вітається те, що цей звіт фактично засекречено і коло його поширення складено виключно з депутатів обласної ради. Журналісти та експерти даний звіт можуть оцінити лише слухаючи його у сесійній залі. Сподіваємося, що звіт таки оприлюднять. Не для нас звичайно, бо наша організація його має вже давно. Утім, прозвітувати про виконання/невиконання тих чи інших заходів у рамках «Програми» обласна адміністрація мала б на власній колегії у лютому місяці (принаймні так написано у рішенні обласних депутатів). Нам не вдалося найти жодних інформповідомлень про те, що таке звітування відбулося. Учасники колегії лише заслухали довідку начальника управління економіки. Дивно, але цей факт не описаний навіть на сайті ОДА у новині про колегію, що відбулася 24 лютого цього року. Зазвичай сайт ОДА досить ретельно описує цей офіціоз про перебіг таких нудних для пересічного громадянина відбувань. Отже, звіт мав відбутися у лютому відбувається зараз.
Звичайно, краще пізно, ніж ніколи.
 
Проаналізувавши «Програму» та ознайомившись зі «Звітом», у мене особисто виникає дуже багато запитань до Юрія Павловича. «Програма» – це цілі, завдання, заходи, обсяги та джерела фінансування заходів. «Звіт» мав бути обернено пропорційним – залучено, зроблено/не зроблено, чому, притягнено, покарано, в роботі. А «Звіт», який підготували голові Сумської ОДА, – глянцева брошура про зростання процентів «жиру у маслі». Напевно, йому такий варіант більше подобається. Є значні розбіжності між поставленими завданнями розвитку області у 2010 році і явищами описаними у сьогоднішньому «Звіті» голови ОДА. Виявивши їх ми посталили такі питання:
 
Запитання 1
«Програмою» передбачалися заходи з перепрофілювання та реконструкції ДП «Будильський експериментальний завод», ДП «Наумівський спиртовий завод», ДП «Попівський експериментальний завод» та відновлення виробництва на ДП «Новосуханівський спиртзавод», ТОВ «Ук.Аз «Дружба», ВАТ «Буринський завод продовольчих товарів». У звіті мова йде лише про відновлення роботи у ТОВ «Ук.Аз.-Дружба» (крапка) і то не всіх її об’єктів. Що з рештою об’єктів?
 
Запитання 2
Згідно з даними «Звіту», у 2010 році було залучено $123,4 млн. прямих іноземних інвестицій замість запланованих «Програмою» $40 млн. Це добре. Звичайно, якщо таке явище мало місце. Дайте пооб’єктна список: Куди? Хто? І скільки проінвестував?
 
Запитання 3
«Програмою» планувалося залучення коштів державного бюджету у розмірі 1,5 млн. грн. для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами малого та середнього бізнесу. Які зрушення у цьому напрямку? У якому обсязі і скільки юридичних осіб отримало таку підтримку?
 
Запитання 4
«Програмою» передбачено завершення будівництва 3-х ЗОШ та 1 басейну, ЦРЛ у В.Писарівці. Чому про це не звітуєте? Із чемності чи незроблено?
 
Запитання 5
«Програмою» передбачено: завершення капітального ремонту дороги міжнародного значення М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, мостових переходів та шляхопроводів з уведенням її в експлуатацію. Увели в експлуатацію?
 
Запитання 6
На сайті обласної адміністрації повідомлено про «..здачу в експлуатацію першої черги Сумського обласного психоневрологічного диспансеру і діагностичного центру» Проте, у Вашому звіті сказано «… На базі диспансеру ВІДКРИЄТЬСЯ сучасний діагностичний центр».  Ви у «Звіті» мали на увазі якийсь новий діагностичний центр? Чи той центр, який Ви нібито відкрили 25 грудня 2010 року, Ви насправді не відкривали?
 
Запитання 7
«Програмою» передбачено : будівництво двох лікувальних корпусів обласної клінічної лікарні з ліжковим фондом 355 стаціонарних ліжок, а також будівництво другої черги обласного кардіологічного диспансеру. У звіті про це нічого не зазначено. Чому?
 
Запитання 8
«Програмою» передбачено реорганізацію Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів у комунальну установу «Обласний центр змішаного типу для дітей-інвалідів та інвалідів» та створення аналогічний центру в м. Шостка. І де це?
 
Запитання 9
Чи здійснено заплановану реконструкцію котелень Ямпільської, Путивльської, Білопільської ЦРЛ, Сумського обласного протитуберкульозного диспансеру (запланований обсяг фінансування – 1,54 млн. грн., 2,5 млн. грн., 2,91 млн. грн. та 0,93 млн. грн. відповідно)?
 
Запитання 10
І на хвоста. Коли нарешті в області буде виконуватися Закон України «Про доступ до публічної інформації»? Як приклад, Закон вимагає оприлюднювати документи за 20 днів до дати їх розгляду, проте Вашого «Звіту» на відповідних сайтах немає досі. Айяяй.

-1
Комментариев
13
Просмотров
3169
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

от этот мальчик, который все время об онанизме пишет - купите ему резиновую женщину. А то ему сложно одновременно на компе набирать:)

Предупреждая примитивные ходы оппонентов, - не пишите пл.Независимости, 2 - это будет слишком банально

Цитата:
от этот мальчик, который все время об онанизме пишет - купите ему резиновую женщину. А то ему сложно одновременно на компе набирать:)

Адрес черкните, вышлем вам вашу резиновую Зину!

Губернатор Сумщины Юрий ЧМЫРЬ договорился с вице-премьер-министром-министром инфраструктуры Украины Борисом КОЛЕСНИКОВЫМ о покупке в лизинг 50 троллейбусов для города Сумы. «До конца года вопрос будет решен», - пообещал губернатор журналистам. По его словам, он договорился об этом во время проведения финального матча за Кубок Украины в Сумах 25 мая. По словам губернатора, город хотел купить 25 троллейбусов и 25 автобусов, но в этом году государственной субвенции на покупку автобусов не предусмотрено. http://rama.com.ua/news+article.storyid+7963.htm
А вот действующий мэр не только не купил городу троллейбусы, но умудрился в прошлом году потратить 4 млн. грн. бюджетных денег на тренировочное поле для хоккея на траве и развалить в этом же году троллейбусное управление. Но жопу мэру господин Медуница все равно будет исправно лизать, а Чмыря хаять, как говорится кто платит, тот и музыку заказывает.

Цитата:
Я теж там був – мед-пиво пив. Тому сміливо стверджую, що мені Ваш опозиційний «аналіз» абсолютно така ж неконкретна нуга, як Вам звіт губернатора.

Здається це пише один з заступників губернатора, під загрозою звільнення.
Одні якісь недулугі виправдовування та намагання завуалювати всі "проколи" влади!
Шановний, що там щебечиш? Ну люди ж не "буратіни"! Вони все бачуть та відчувать на своїй шкірі.

Цитата:
А Ви, якщо потребуєте чогось більшого, звертайтеся – згідно Закону Вас задовольнять і повним звітом, і іншими документами, якщо ті не містять державних таємниць.

Особисто я вже мав сумний досвід звернення до влади. Ворогу не побажаю.
Тільки не переконуйте тут всих, що в кримінально-бандитські державі діють Закони! Що є чесні суд, прокуратура, міліція, СБУ тощо...

Цитата:

Здається це пише один з заступників губернатора, під загрозою звільнення.
Одні якісь недулугі виправдовування та намагання завуалювати всі "проколи" влади!
Шановний, що там щебечиш? Ну люди ж не "буратіни"! Вони все бачуть та відчувать на своїй шкірі.

Цитата:

Ну як же все у вас просто:) Не був я заступником та не можу їм бути, бо не маю навіть стажу держслужби. А ви - конкретику давайте, а не голі бігайте.

Цитата:

Особисто я вже мав сумний досвід звернення до влади. Ворогу не побажаю.
Тільки не переконуйте тут всих, що в кримінально-бандитські державі діють Закони! Що є чесні суд, прокуратура, міліція, СБУ тощо...

Цитата:

А я звертався, наполягав та отримував те, що було потрібно. Бо я освідчений та законослухняний громадянин. Так що поганому танцюристу просто заважає... Це я про вас, шановний

Цитата:
а не писать какую-то ересь прочитаешь, и точно подумаешь, что у Чмыря одни дебилоиды работают.

На 200% згоден!!!

Я теж там був – мед-пиво пив. Тому сміливо стверджую, що мені Ваш опозиційний «аналіз» абсолютно така ж неконкретна нуга, як Вам звіт губернатора. До того ж, Ви як справжній митець і ракурс обираєте, й тінь ставите так, щоб необхідні нюанси суттєво випхати, а небажані Вам, відповідно, приховати. Але усний звіт не може та не має бути повним – тільки стислим, бо адаптований для сприйняття депутатів. Кожен має можливість проаналізувати повну версію будь-якого документу ОДА, включно зі звітом голови. Для того, щоб контролювати усі гілочки влади та повноту звіту у тому числі, у сесійній залі присутня преса – вона покликана й побачити реакцію на звіт депутатів, і донести почуте до громад. Формати звітування давно відпрацьовані таким чином, щоб кожна гілка контролювала іншу. Стосовно термінів звітування, зовсім незрозуміло, чому Вас не влаштовує, що за Програмою економічного (!) розвитку раніше вже відзвітував начальник управління економіки. Будь-яка людина, окрім протестно-негативно-опозиційно зарядженої, не побачила би у цьому не тільки крамоли, а навіть і відсутності логіки. Стосовно того, відкрився діагностичний центр, чи його ще відкриють, запевняю Вас, що особисто я абсолютно легальним шляхом (тобто шляхом звернення до лікаря), отримав направлення на томографію у діагностичний центр, та пройшов її швидко без черги. Якщо центр буде додатково оснащуватися, то може, саме це й мав на увазі губернатор, вимовляючи слово «відкриється». Але, здається, Вам це не важливо – Вам потрібно спіймати його на брехні або фальсифікаціях . А для людей головне, що центр є і працює – оце справді набуття. Це те, чого не зробили Ви та інші попередники.
Загалом, представницька влада відзвітувала і їй власний звіт сподобався. Депутатам, треба розуміти, теж. «Четверта влада» мала лише констатувати – плюс та мінус регіональної влади один одним задоволені. Громадам це буде донесено. А Ви, якщо потребуєте чогось більшого, звертайтеся – згідно Закону Вас задовольнять і повним звітом, і іншими документами, якщо ті не містять державних таємниць. Тільки не робіть з нічого слона

Толковый анализ действий власти. Думаю, люди которые гонят на автора преследуют одну цель - отвлечь внимание от темы. А тема интересная. Медуница надо понимать - оппозиционер, значит он свою работу делает, следит за властью, мониторит. Надо приветствовать такие действия оппозиции, а не писать какую-то ересь прочитаешь, и точно подумаешь, что у Чмыря одни дебилоиды работают.

Цитата:
ананисты, баптисты и садисты.

А ты сам то кто?
Скорее всего О(!)нанист. Уж слишком знакомый почерк!

"Ни слова о сексе (т.е. по ТЕМЕ)!",а оргазм получаешь!

Ню-ню, работай, только не вспотей..