Як Сумська влада ділить людей на два сорти. Кілька нотаток про релігійну дискримінацію

Блоги, Олег Медуниця
03 июня 2011 в 13:41

Багато хто пам’ятає, як під час президентських виборів 2004 року у передвиборчому штабі Януковича з’явилися плакати, де майбутній президент Ющенко ділить Україну на кілька сортів. Цю тему розвивали багаточисельні публікації про майбутні утиски громадян за  мовною ознакою, місцем проживання та віросповіданням. Штаб Януковича намагався тоді переконати виборців у вибірковому ставлення до громадян з боку опонентів. Особливі спекуляції відбувалися на міжконфесійному ґрунті.

 Проте, як на мене, такого не сталося. Ющенко і низка високопосадовців прихильно ставилися до УПЦ Київського Патріархату. Разом з тим, Президент Ющенко неодноразово зустрічався з Митрополитом УПЦ МП Володимиром (Сабоданом) та із очільником українських греко-католиків Любомиром (Гузаром). Він виключно прихильно висловлювався про Митрополита, брав участь у богослужіннях УПЦ МП. Місцевим чиновникам не давалося жодних публічних чи не публічних вказівок щодо підтримки тієї чи іншої конфесії.

Зараз все відбувається навпаки. І не на плакатах, а в реальному житті. Я свідомо залишу без опису чисельні заяви саме церковних кіл немосковського патріархату про чисельні утиски. Лише факти. Їх аналіз дозволяє стверджувати: є всі ознаки вважати, що в Україні та на Сумщині відбувається дискримінація за релігійною ознакою.
 
Московський патріархат


Є численні фотографії та документальні свідчення про зустріч посадовців з представниками УПЦ. Існують данні про прямі доручення голови ОДА Юрія Чмиря управлінню освіти Сумської ОДА про сприяння священикам виключно Московського патріархату в доступі у заклади освіти, виховання та післядипломної підготовки вчителів. Зафіксовані факти, коли керівників місцевих адміністрацій збирають у робочий час виключно для того, щоб зустрітися зі священиками УПЦ МП. Одна з останніх зустрічей відбулася 27 травня.

Голова ОДА та керівники районів на прийомі у функціонера Московського патріархату.

В принципі, такі контакти можна пояснити турботою про стан духовності в суспільстві. Такий аргумент був би прийнятний у тому випадку, коли до такої співпраці були б долучені і представники інших конфесій. Вочевидь, зусилля цих конфесій проігноровані.

Київський патріархат

У відкритих джерелах немає жодного опису контактів голови Сумської ОДА з єпископом Мефодієм, який керує Сумською та Охтирською єпархією Київського патріархату. Немає жодних свідчень про контакти влади та другої за чисельністю конфесії в області.

Прикладом ігнорування став недавній візит патріарха Філарета в Сумську область. 28 травня він прибув освятити церкву на ст. Хутір-Михайлівський (м.Дружба) Ямпільського району. Будувалася церква давно і є однією з найбільших на півночі області. Більшість чиновників, які ще до вчора були готові взяти участь у заходах, раптово кудись поділися. Патріарха Філарета зустрічав міській голова міста з населенням в 4 тисячі. Це при тому, що візит митрополита УПЦ МП Володимира, хоч і не відбувся, але організовувався на найвищому рівні. Було прийнято з цього приводу розпорядження голови ОДА, створено робочу групу з організації візиту, розміщено десятки бігбордів. Очевидно, що іншим конфесіям на наближений до такого рівня сприяння годі й розраховувати.

 Чомусь Президент Янукович знаходить час для того, щоб півтори години спілкуватися з Філаретом, а голова місцевої адміністрації ігнорує Мефодія? Ймовірно, в Києві тонкіше відчувають загрози протистояння, що склалося.

Як ця влада думає управляти територією, де живуть десятки тисяч вірних ігнорованої нею церкви?

Думаю, відповідь очевидна. Вона лежить у контексті нового виборчого законодавства. Результат обговорення законопроекту про вибори нардепів на сьогоднішньому круглому столі, що пройшов у нас в офісі, однозначний. Висновок усіх експертів – новий виборчий закон владі необхідний для фальсифікації. Тепер ігнорування владою значної частини своїх виборців має логічне пояснення.
 

-3
Комментариев
10
Просмотров
3081
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Живий факт: недригайлівська РДА восени минулого року отримала вказівку ОДА на панахиду по жертвах Голодомору запрошувати священиків ВИКЛЮЧНо Московського патріархату. так шо все у статті правда.

Олежка, ты забыл, что Ющ еще и с евреями тесно общался. Гугли фото у Стены плача!!! Янык тож плясал под Хаву нагилу на свою днюху - видео тож еще есть в тырнете. Это их, вместе с жидЮлей, крепко объединяет! А ты, муфлон, на этом молчишь, а сеешь тут, панимаешь, религиозную вражду!
Кстати, Гена Минаев тож с ними заодно: сам на отчете сказал, шо в синагогу регулярно захаживает Smile))

Я в курсі. Ми з Берфманом сінагогу відкривали

Ну, блин, затянул опять своё..................
Фальсификациям ни, провокациям ни.............
Ющенко - так????

А нашот Ющенковыской

толерантности и "акцептов" всем кому ни попадя - так тут лучший пример - с Сандейкой Аделаджей.
Этот уродливый (как и сам главный пастор) и агрессивный культ расцвёл буйным цветом именно при Юще, а кончилось тем, что сотни людей обобрали и оставили без крыши над головой.
А Ющ - ни гу-гу!!!

Так с кем это владе надо равномерно и равноудаленно целоваться?! А?!

ЦЕЛУЙ СВОЕГО МЕФОДИЯ ВО ВСЕ МЕСТА САМ I)

Парадоксальність логіки автора продовжує дивувати... Причина і наслідок ніяк не пов'язані між собою. Складається враження, що автор просто хоче знайти інформаційний привід для того, щоб написати абищо. Я мовчу про граматичні та пунктуаційні помилки, якими рясніють тексти автора...

теж помітив тенденцію..коли на виборах в 2004 в церкві мп агітували за Януковича,політика та церква??

Был такой дядька одержимый на Западной - Червоний звался.
Пошёл как-то на рыбалку, да не удачно...
Разразило громом.

А в перерывах между рыбной ловлей и политикой всё норовил лягнуть тысячелетние святыни.

Но - Бог поругаем не бывает.

Тем более, всякими блог-г-герами.

Цитата:
Был такой дядька одержимый на Западной - Червоний звался.
Пошёл как-то на рыбалку, да не удачно...
Разразило громом.

А в перерывах между рыбной ловлей и политикой всё норовил лягнуть тысячелетние святыни.

Но - Бог поругаем не бывает.

Тем более, всякими блог-г-герами

Был такой дядька, служил в Спасо-Преображенском соборе, отличный человек, хвалил тысячелетние святыни, а в перерыве как и полагается хулил мнимых раскольником из Киеского патриархата, анафемствовал Мазепу.
Затеял ремонт, да неудачно... привалило стеной. И он умер ( царство небесное).
А тепер серьёзно. Может перестаним иронизировать на смертях. Или у вас в МП такие вещи поощряются?

Гы-ы-ы!!!
Бандер-блоггеров ещё и градом может побить.
Таким как в Севастополе, да по темячку :T