Як партія регіонів вкрала 150 млн. Копірайт (оновлено)

Блоги, Олег Медуниця
04 июня 2011 в 12:09
Я нещодавно опублікував у власних блог-ресурсах історію про те як українські журналісти розкопали аферу з придбанням українською державною компанією «Нафтогаз» бурової платформи. На диво опублікування цієї історії в ЗМІ спричинило реакцію влади. Реакція була від міністра Бойка, якого журналісти підозрюють у  ( якби м’якше сказати) не зовсім ефективній, в інтересах держави,  економічній діяльності. Скоріше за все колеги по розпилу державних ресурсів образилися на Бойко. Він в їх очах порушник негласної конвенції. Красти ТРЕТИНУ, ще й в обсягах 150 млн. доларів!!! Ми на об’єктах «євро» так не заробляєм.
Тому міністр Юрій Бойко оприлюднив свою позицію:
1.       Це заказуха.
2.       «Заказали» міністра ті, хто не дає Україні бурити шельф.
3.       Журналісти не врахували вартість вертольоту, корабля і запчастин.
Версію, що хтось міг жирно «нажитися» міністр навіть не розглядав.  Калькуляцію на кораблі та вертольоти не надавав. Звернувся до СБУ з проханням розкрити цей «масонській заговір».
Проте не лише Україна має талант. Бойко тут не піонер «ефективного» витрачання народних грошей на справу видобутку вуглеводнів. Схему з буровими вишками придумали як виявилося до нього. І в якій країні? Куди так часто літає Юрій Бойко? Правильно  в РФ.
Схема подібна і живоописана.
Там пару років тому російській державний банк ВТБ, який до речі активно працює і в Україні, крутнув подібну оборудку. Тамтешні банкіри від держави розкрутили спочатку тему «народного IPO». Населенню пропонувалося купити спеціальні акції банку і спокійно очікувати дивідендів. Таким чином експерти стверджують ВТБ залучив 200 млр. рублів. Дивідендів  звичайно ніхто не отримав, через трикляту економічну кризу. Акції банку впали в ринковій вартості на 25 відсотків, але менше з  тим.
У «ВТБ» вирішили купити бурові установки і здати їх в лізінг нафтовикам і газовикам. Народ платоспроможний. І купили. 30 шт. Звичайно у офшорки, як нині вітчизняний «Нафтогаз». І суми там гуляли майже подібні і «відкат» аналогічний.
Проте нафтовики і газовики в Росії народ хоч платоспроможний та не наївний і подібні схеми вони можуть освоювати і без допомоги лізінгу від «ВТБ банка». І лежать під снігом чудеса китайської бурової індустрії на півострові Ямал. 4 тис. вагонів! Лише деякі з них пристроєні в лізінг. І то, до речі, через офшорку яка за їх оренду платить банку суму вдвічі меншу від тієї що отримує від нафтовиків.
Ошукані приватні акціонери банку навіть зняли ролік про цю аферу. Не полінувалися навіть на Ямал злітати. Звичайно його по російським каналам даремно витрачати час побачити.  Всього 3 хвилини часу і тотожність схеми «Нафтогазу» і «ВТБ банку» очевидно Вами буде встановлена.
І лапшу тамтешні пілільщики державних ресурсів вішають на вуха таку як і наш міністр.
Оновлено з цього місця.
Щойно на сайті "Дзеркала тижня" з`явилась редакційна відповідь Бойку. Це не відповідь а просто погром всіх його аргументів. З публікації зрозуміло що в справі зявився ще один фігурант - Віктор Янукович і він скоріше за все не в долі. Думаю справа закінчиться чиєюсь відставкою, хоча слід було б вязницею.
Інша новина. Справою зацікавилися європейськи репортери. Один з них досліджував офшорку, що перемогла в тендері. Його висновок - тендер організований шахраями для шахраїв. Мета - вкрасти десятки, якщо не мільйони коштів платників податків України.
-2
Комментариев
4
Просмотров
2356
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

ВІТАННЯ ДО ДНЯ ЖУРНАЛІСТА ГОЛОВИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ЮРІЯ ЧМИРЯ ТА ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ ГЕННАДІЯ МИХАЙЛЕНКА

Шановні представники четвертої влади!

Щиро вітаємо вас з професійним святом.

День журналіста – це особливий день. Адже свобода слова, незалежна преса, достовірна інформація є головними атрибутами відкритого демократичного суспільства. Ці поняття мають велику цінність для кожного громадянина, що прагне жити вільно у вільній державі.

Професія журналіста цікава, нелегка і водночас надзвичайно відповідальна, адже завжди доводиться бути в епіцентрі подій, оперативно і правдиво доносити інформацію людям, глибоко осмислювати й аналізувати все, що відбувається в області, в країні, в світі.

До мудрого слова та активної громадянської позиції журналістів Сумщини прислухаються, вашу думку цінують та поважають. Ви не лише повідомляєте про події, а й формуєте світогляд, впливаєте на розвиток суспільних процесів.

Дякуємо за роботу, що позитивно впливає на реформування Сумщини, всебічне висвітлення заходів, що проводяться в області.

Віримо, що і надалі медіа-простір області буде розвиватися та наповнюватися цікавими медіа-проектами.

Бажаємо великих тиражів, побільше шанувальників і друзів, а також міцного здоров’я, особистого щастя та наполегливості в досягненні нових висот журналістики.

CAPTCHA!!!

Цитата:
Шукачьььььь

Що це комент? Як ви набридли.
Ти як мерзотна слизька гадина.
Що за правду жабка даве?

Laughing out loud
Шукачьььььь

Згоден з усім вищевикладеним, однак злочини донецьких фашистів слід вивчати у сукупності!

ВИКТОР ЯНУКОВИЧ И ПАРТИЯ РЕГИОНОВ УБИВАЮТ БОЛЬНЫХ РАКОМ ДЕТЕЙ

Янукович нещодавно розрахувався з власними олігархами – власниками енергетичних підприємств (облгазів, обленерго, теплокомуненерго), яким списав борги перед державним бюджетом в обсязі 24 млрд. грн., підписавши закон №3319-VI про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію». Закон був прийнятий у парламенті фактично без обговорення протягом 15 хвилин, втім його ціна сьогодні значно більша за 24 млрд. гривень про які йдеться. Якщо врахувати всі заборгованості між підприємствами, то йдеться про дєрібан Донами майже 52 млрд. грн.

Нас переконують, що метою прийняття цього закону є оздоровлення паливно-енергетично комплексу. Однак, в результаті оздоровлюються лише кілька людей у країні, при чому за рахунок мільйонів простих громадян, жодному з яких заборгованість перед енергетичними компаніями не списується. Такими діями Янукович підтвердив, що він не є гарантом Конституції, захисту прав 46 млн. українців, а є виключно гарантом збагачення олігархів.
Крик душі – у зверненні Опікунської ради Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку лікарні "Охмадит".

Не просто лікарні – Національної дитячої спеціалізованої...

Щорічно в ній борються за життя близько 300 діток, яким не пощастило захворіти на дуже тяжку, але виліковну хворобу – рак крові.

Ситуація критична.

Якщо у 2009 році при “злочинній” та “корумпованій” владі Віктора Ющенко забезпеченість лікарськими препаратами була на рівні 60% від потреби, то після обрання Віктора Януковича "покращення життя" хворі дітки відчули одразу: 2010 рік – забезпеченість препаратами зменшилася до 38% (майже вдвічі), 2011 рік – лікарські препарати за відповідною державною програмою не закуповувалися взагалі?!

Протягом п'яти (!) місяців поточного року навіть не було оголошено тендери із закупівлі ліків для дитячих онкогематологічних відділень?!

Опікунська рада лікарні намагається відшукати кошти де завгодно – аби лише врятувати життя хворих дітей, батьки яких живуть у злиднях (а таких в Україні переважна більшість).

З початку року вдалося зібрати 700 тисяч гривень, тоді як на лікування дитини мінімально потрібно 60 тисяч, а при ускладненнях – до 300 тисяч гривень. Курс лікування триває понад дев'ять місяців.

Відповідь чиновників – у бюджеті немає коштів.

Така позиція – брехлива і цинічна.

Кошти є – немає моралі і відповідальності!

Наведу лише два приклади – свідчення тотальної корупції і клептоманії Уряду Януковича, про які суспільство дізналося протягом останніх двох тижнів:

1) одним голосуванням Ради олігархам – власникам приватних енергетичних компаній, Уряд Януковича списує їхню заборгованість перед бюджетом у розмірі 24 мільярди гривень?!

2) під патронатом міністра Юрія Бойка Уряду Януковича у держави крадуть 150 мільйонів доларів (1,2 мільярди гривень) – при закупівлі лише однієї бурової установки?!

3) Найбільший донецький олігарх Рінат Ахметов, який вкрав половину промисловості східної України, купує собі квартиру в Лондоні за майже 223 мільона долларів (1,6 млрд. грн) http://news.zn.ua/articles/79783.
Порівняйте ці вкрадені прокремлівськими фашистами мільярди з вартістю лікування дитини.

За кожною крадіжкою прокремлівської, влади донецьких фашистів – вбиті корумпованими чиновниками діти.