Вимагаю пролити світло на справу про 74 мільйони!

Блоги, Олег Медуниця
17 октября 2013 в 16:05
Справа про крадіжку 74 млн грн. з державного бюджету через фіктивне підприємство ТОВ "Сумиавтогаз" розслідується вже майже рік.

Правоохоронні органи не надто поспішають ділитися з громадськістю інформацією про хід розслідування резонансної кримінальної справи. Я не одноразово заявляв, що як народний депутат буду намагатися не допустити "злиття справи".

Але все ж закон надає мені не набагато більше засобів, ніж звичайному громадянину. Як громадянин я вирішив скористатися Єдиним державним реєстром судових рішень для того, щоб дізнатися, які приймалися ухвали про встановлення чи зміну запобіжних заходів стосовно підозрюваних.

За пошуковим запитом по номеру кримінального провадження № 12012200010000149 (справа "Сумиавтогазу") державний реєстр видає лише ухвалу Апеляційного суду Сумської області від 19 березня 2013 р., в якій суд залишив без змін рішення Зарічного суду про встановлення запобіжного заходу – тримання під вартою одного з підозрюваних. Також оприлюднена ухвала Апеляційного суду від 18 квітня про визначення підсудності справи про скасування арешту розрахункового рахунку.

І все. Ні рішень Зарічного суду, які згодом оскаржувалися в апеляційному, ні ухвал про встановлення чи зміну запобіжного заходу іншим підозрюваним у справі.

Іншими словами, ми не знаємо, скільки підозрюваних зараз перебуває під вартою і чи перебуває з них хтось взагалі у слідчому ізоляторі.
Держава потерпає від багатомільярдного дефіциту бюджету. В цих умовах справа про крадіжку мільйонів державних коштів мала б стати показовою. На лаві підсудних мали б сидіти  високопосадовці Міндоходів, Держказначейства, обласної державної адміністрації. Я переконаний, що без їх попередньої змови афера з ТОВ "Сумиавтогаз" не могла бути реалізованою. А зараз у справі фігурують лише виконавці. Сидять не ті, хто мав би.

Навіть ухвали суду зникли з державного реєстру або взагалі там не публікувалися.

Я направив депутатське звернення до Зарічного районного суду м. Суми з проханням забезпечити виконання Закону України "Про  доступ до судових рішень" та опублікувати ухвали про встановлення та зміну запобіжного заходу, застосованих до підозрюваних за кримінальним провадженням  у справі "Сумиавтогазу". І продовжую слідкувати за ходом розслідування цієї справи.

Я знаю, організатори цього злочину все ж опиняться на лаві підсудних. Не при цій владі, а при нашій.

4
Комментариев
0
Просмотров
1864
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.