Усі обговорюймо план зонування міста Суми!

Блоги, Олег Медуниця
09 января 2013 в 15:23
Звернення до громадськості міста Суми

8 січня на сайті Сумської міської ради було опубліковано план зонування міста Суми. 

Процедура громадського обговорення, що оприлюдена на сайті Сумської міської ради, є ознакою відкритості даного документу. Я маю надію, що громадське обговорення плану зонування міста Суми не стане профанацією, як це відбулося з генеральним планом.

План зонування території складається з графічного матеріалу і пояснювальної записки. «Підводні» камені є і там, і там. У поянювальній записці містяться досить дискусійні положення, як-то можливість будівництва АЗС, стаціонарних МАФів, великих автостоянок в рекреаційних зонах за спеціальним дозволом. Введення таких дозволів дає можливість особами, які видаватимуть ці документи, зловживати своїми повноваженнями і брати хабарі за це. Ще один приклад  - це зміна цільового призначення земельних ділянок садових кооперативів на садибну забудову в районі вулиці 20 років Перемоги. Попри всі заяви міського голови про захист зелених зон, останні й надалі залишаються  одним із болючих питань цього документу.

Тому вкрай важливо, щоб в узгоджувальну комісію, яка розглядатиме спірні питання плану зонування міста Суми, увійшли експерти з питань екології, журналісти та голови депутатських фракцій у Сумській міській раді.

Сподіваюся, що громада активно візьме участь в обговоренні цього документу, а міським чиновникам вистачить мудрості врахувати думку громадськості.   



Народний депутат України                                                       Олег Медуниця


 
0
Комментариев
0
Просмотров
1879
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.