Про аферу медичну і про аферистів

Блоги, Олег Медуниця
28 января 2011 в 11:01

Вчора я дав прес-конференцію з приводу централізації бюджетних потоків в обласні й медицині.

Суть проста. Губернатор у обласних медичних закладів відібрав право розпоряджатися закупками і віддав в управління охорони здоров’я.  Хоча вони цього і не просили.

Всі розпорядження голови ОДА, як правило, готують профільні управління. Унашому випадку готувало це розпорядження обмежене коло осіб. Один з них затриманий при спробі виїхати з України.

Розпорядження зроблено швидко, тупо і глупо 31.12.2010. Спішили, щоби головні лікарі не почали укладати угоди.

Оскільки влада досі не пояснила мотивів цього розпорядження - я змоделюю. Маю право. Адже ми слідкували за  розвитком подій з 4 січня.

Мотив перший і останній – жадібність.

Жадібність хорватських і українських радників губернатора. Його особисто. Жадібність тих радників, що вже сидять і тих, що сподіваюся будуть сидіти. Жадібність радника хорватського детально описана. Коли тепер він  довезе і домонтує обладнання в психдиспансер ( діагностичний центр) на Ковпака невідомо.

Централізація фін. потоків призводить до появи обмеженого кола постачальників. Переконаний з ними будуть домовлятися. Хотіли домовлятися. Один,  що пропонував свої послуги, вже затриманий. Ціна питання мінімум 85 млн. Саме стільки з загальної суми в 286 млн. припадає на ті статті медичного бюджету, які губернатор вирішив перенаправити.

До чого призвела концентрація бюджету в освіті міста Суми. Прочитати можна тут. Схему, яку тоді створили ламали довго. Зараз маємо те саме лише в іншій галузі та більші масштаби.

Наслідки прояву масової жадібності:

1.       Обласні лікарні досі не купили нічого.

2.       В обласних лікарнях все стрімко закінчується.

Що буде? Спитайте у будь якого головлікаря. Всі переконані що має бути якась розв’язка.  Інакше полетять голови з посад. Хоча підстави є вже зараз їм летіти. Я маю на увазі хто готував розпорядження від 31.12.2010 року №898. І в принципі пора вже звільняти того -  хто це розпорядження підписував.

1
Комментариев
4
Просмотров
2118
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Вы знаете если гнать то надо гнать всех и глав врачей больниц чтоб они видели и сами ели ту баланду которые едяд больные люди туберкулезом онко больные психо неврологические больные дети взрослые старики инвалиды надо наводить порядок в медецыне но как и кто будет наводить питание ужасное лечение тоже все мы ходим в Храмы молимся просим у Господа прощение и тут же нарушаем все Божьи заповеди Давайте мы будем думать за больных людей и вселяко помогать им Да хранит Вас Господь одумайтесь пока не поздно за зло получеш злом за добро получиш от Господа Божью благодать здоровья Вам и вашим семьям

=)

Полный контроль за всеми денежными потоками, желание урвать и побольше, закупка без тендеров,узкий круг поставщиков - это ничем не прикрытое воровство.Чмырь готовится нас грабить.

Чмиря на нари!!!!!