Почім картопля для народу

Блоги, Олег Медуниця
26 октября 2011 в 08:06
Цього року картопля вродила. Але, для тих, хто звик заробляти на відкатах, гарний врожай впливає на ціну картоплі так само як і посуха – ціна зростає.

За якою ціною цього року продають картоплю селяни та по чим її купують на тендерних торгах організації й установи, намагалися з’ясувати експерти Бюро аналізу політики.

Наші експерти проаналізували інформацію Вісника державних закупівель стосовно результатів тендерних торгів з придбання картоплі у різних регіонах України. Потім було зроблено порівняльний аналіз ринкових цін на даний вид продукції.
Висновки робити вам.

Відпускна ціна картоплі (ціна виробників) протягом серпня-жовтня стрімко падала – з 2,20 грн. знизилася до 60-70 копійок за кілограм (у деяких регіонах України). Мережеві супермаркети торгують картоплею за ціною, що коливається від 0,98 грн. до 1,50 грн.

Як нечесні чиновники заробляють на зростанні цін, ми бачимо на прикладі бензину. Приклад з картоплею – інший випадок. Ви можете не повірити: при мінімальній ціні у розмірі 0,6 грн., деякі бюджетні установи умудрилися купити картоплю по 9 грн. за кілограм!!!

Нижче ми пропонуємо вашій увазі невеликий зріз результатів тендерних торгів щодо закупівлі картоплі деякими бюджетними організаціями. Ви самі можете оцінити наскільки широкий діапазон картопляних закупівельних цін.

(Інформацію взято з Віснику державних закупівель України)




 

0
Комментариев
0
Просмотров
1325
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.