Майстри художнього розводу

Блоги, Олег Медуниця
20 марта 2011 в 20:11
Приводом до написання цього матеріалу стало оприлюднення результатів конкурсу проектів молодіжних організацій, що проводило обласне управління молоді на чолі з Олегом Латою.
Пам’ятаю у 2005 році Віктор Бобиренко відстоював у мене в кабінеті кандидатуру на нагородження премією Кабміну мало кому відомого в області керівника військово-патріотичної організації «Мужність» Олега Лати. Йому радили: не спіши, придивися до людини. Не пізно буде нагородити і наступного року. Але він був невблаганний. Як-же, Лата займається вихованням дітей в наметових таборах. Бобиренко навіть їздив до заступника міністра, щоб Лату не викреслили ненароком зі списку нагороджених.
Потім протягом усіх років перебування на посаді Бобиренко фінансував заходи «Мужності». Організація перемагала в конкурсі проектів, хоча проектні заявки оцінювалися експертами як слабенькі. І йому доводилося переконувати членів комісії. І не завжди всі голосували так, як хотілося начальнику управління. Демократія, блін. Не все по свистку.
…. А потім клуб «Мужність» майже у повному складі вдягнув манішки партії регіонів і завзято махав партійними прапорами на якомусь заході.
Все від того, що для Бобиренка наметові табори та КВН були ідеєю фікс.
Нинішній начальник управління молоді повторює всі починання за попередником. Тільки видає за свої. Інколи мені здається, що він і сам в це вірить.
А з проведенням нинішнього конкурсу проектів Лата переборщив.Судіть самі: голова комісії з проведення конкурсу проектів – заст. Голови ода Грицай Сергій Михайлович. А Лата – третій з права в сьомому ряду – просто член комісії. Тільки посвячені знають, що конкурс відбувся для фікції, а все вирішили в кабінеті Лати кілька «посвячених». В принципі я розумів, що всіх «кинуть». Але нажаль були ті хто ще вірив у порядність влади. Після ознайомлення з протоколом конкурсу у них тепер спільні зі мною погляди на владу.
Тепер про сам конкурс. 150 тисяч на кону. Із них 58106 поїдуть в Глухів. 40% бюджету на місто, частка молоді якого із загальної в області складає близько 4%.
43 тисячі забирає безпосередньо «Мужність» де Лата досі (за документами податкової) числиться керівником. І це вже не конфлікт інтересів. Це пряма корупція. Юліних за це зараз тягають на допити, наприклад зятя Онопенка (підписав тендер на фірму, якою сам колись керував).
Інший казус. Чотири проекти, на загальну суму понад 52 тисячі (ще третина бюджету) виграла нікому до вчора невідома організація «Альтернатива», зареєстрована на підлеглу Латі людину (конфлікт інтересів з елементами корупції).
Ще один проект виграла Тростянецька організація Союзу молоді регіонів.
Красавчики. Не осоромилися віддати бюджетні кошти партійцям.
Ще один проект виграла організація «Смайл» на фестиваль з картингу. На захисті проектів аргументом на їх користь було те, що проведення фестивалю організаторам гарантував сам Юрій Павлович. А обіцянка губернатора – це аргумент для конкурсної комісії.
Всього ж організації, контрольовані Латою та партією регіонів отримали 122388 грн. із 150 тисяч, тобто більше 80%.
На відміну від Щербаня який діяв тупо ці люди граються в фасадну демократію. Типу конкурс. Типу справедливість. Але це добре. Всі нарешті зрозуміли, в чому проффесіоналізм послідовників проффесора.
А стосовно самих тем проектів, то це дуже смішно.
Наприклад, платники податків області заплатили за те, щоб Лата проплатив гроші друзям з аероклубу. Але ж тіпа для того, щоб молодь зробила стрибок з парашуту, типу розвиток парашутного спорту (цікаво, як підбиратимуть групу стрибунів?). А маленький проект для роменчан по паркуру – жаба задушила дати гроші.
Ще цікавий проект – молодіжна газета.
Невже комусь ще не ясно, що у ХХІ столітті тема друкованої газети в молодіжному середовищі «не піде».
Заходи по профорієнтації, підтримані управлінням – це відстій повний. Один проект направлений взагалі на те, щоб пошити великий фартух (серйозно).
А похід «Шлях мужності» - це не патріотичне виховання українців. Це виховання адептів «русскава міра», майбутніх продовжувачів справи совків, савєтскіх людей.
Власне для цього і призначив Лату Андрій Деркач. Власне тому йому вибачають показний непрофесіоналізм. Але це добре. Всі все бачать.
Ви ще досі вірите регіоналам?  Ви весь в лапші.
 
2
Комментариев
6
Просмотров
9156
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

жах

вот такие конкурсы

Да, это же почти про вас с Витей - вгляжусь в тебя как в зеркало)))))))))) Вы же делали тоже самое))) Только под другими флагами)))))) Только Витя он-то чист и порядочен, а вы... Победителей не судят!

Это кто победители? А лапши от регионалов мы уже наелись досыта. Одни разговоры и вытягивание денег на т.н. забота о нас молодых...

Аргументи?

Да відсутні аргументи від початку до кінця. "... зареєстрована на підлеглу Латі людину (конфлікт інтересів з елементами корупції). Ім'я, брате! Тим більше, обережно з кваліфікуванням діянь.
А взагалі все ясно - хлопцям, які "виховували" молодь у імпровізованих схронах а-ля "націоналістична героїка західних", не дають бюджетних коштів. От безсоромна влада пішла - не дає гроші ідеологічним опонентам, які за визначенням є "безумовно вірними". Та відпочиньте, хлопці, зробіть перерву у наметовому житті - роботи Вам не переробити. Ви ж того... націонал-патріотична опозиція. От і опонуйте далі, до виборів готуйтеся, неперевершені!