Драстуй, Васілій!

Блоги, Олег Медуниця
05 июня 2012 в 16:10
Під шумок мовних баталій у Сумській обласній державній адміністрації з’явився новий чиновник. У голови Сумської ОДА Юрія Чмиря відтепер є сьомий зам. Очевидно, це відбувається обіцяне скорочення державних службовців і видатків.)))) Сподіваємося, що у Юрія Павловича вистачить кабінетів в ОДА і для наступних замів, які в посиленому режимі (звичайно, з метою економії бюджетних коштів) прибувають на Сумщину із братерських південно-східних регіонів.



Таке висить на приймальні новопризначеного сьомого заступника губернатора Сумщини, у минулому двічі народного депутата, голови Харківської облради 2006-2008 років.

Цей поважний пан, напевно, не друкував цього надпису сам. Мабуть, і не читав. Боюсь навіть подумати, хто став автором глумливих «приймальнА» (прикметник замість іменника «приймальнЯ») та ВасІлІЙ ВікторовІч (що є калькою зі схожого російського імені замість українського Василь Вікторович). З цікавості навіть спитав google, чи таке взагалі можливо? 

Якби новий заступник губернатора мав російське громадянство і російське ім’я та по-батькові, надпис був би правильний (тоді перепрошую за стьоб). Але тоді Салигін навряд чи був би заступником губернатора чи взагалі українським посадовцем.

Напевно, наші місцеві чиновники вже у передчутті мовної вседозволеності. Скоро не треба буде ламати язика об споконвічно українські слова, заглядати в правопис, напружувати мозок і WORD, аби видавити з себе три граматично правильні рядки! Дембель! Не буде більше «кровосісь» та «йолок»! Не буде більше знущань над донецькоговорящими босами! Головне - захиститися від народу!

Наші джерела стверджують, що новий зам сумського губернатора буде координувати силовиків. Сьогоднішні події біля ВР свідчать, що відданий силовий блок для влади в умовах масового невдоволення та народних протестів – питання життя чи смерті.

1
Комментариев
1
Просмотров
3308
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Дуже влучний блог!