Дірка де будуть зникати міліарди

Блоги, Олег Медуниця
10 июня 2011 в 14:21
Віктор Янукович виступив за зрівняння тарифів. За його словами, не повинно бути строкатості, адже працівники бюджетної сфери і пенсіонери отримують однакові зарплати та пенсії, незалежно від того, де живуть.
На розширеному засіданні Кабміну за участю президента Віктора Януковича прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що перший заступник міністра будівництва й житлово-комунального господарства Юрій Хіврич не впорався із забезпеченням уніфікації тарифів на житлово-комунальні послуги. За одно звільнили міністра і голову Севастопольської адміністрації.
Ініціатива Януковича була підтримана на місцях. Заступник голови Сумської ОДА Микола Деркач повідомив про створення єдиної кампанії по тепло та водо постачанню. Дослівно це звучало так ( цитую за сайтом ОДА): «На виконання завдань керівництва держави на Сумщині буде утворено єдину регіональну компанію для надання послуг з централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення, переглянуто існуючі тарифи відповідно до єдиної методики їх формування, розробленої Кабінетом Міністрів», – наголосив Микола Деркач.
Знаючи досить прагматичний і практичний підхід Миколи Андрійовича до справи реформування ЖКГ посмію ствердити, що він не є прихильником централізації початої Януковичем.
Прикметно, що на сайті кабміну, профільного міністерства, Президента немає жодних розпоряджень, доручень, указів та інших нормативних документів які б уповноважували місцеву адміністрацію займатися подібними справами. Відсутні подібні ініціативи на сайтах наших найближчих сусідів Чернігівської, Харківської, Полтавської ОДА.
Можливо місцева адміністрації займається імітацією кипучої діяльності з метою самозбереження? Тоді, до речі, це не самий прикрий вихід із ситуації в яку Янукович загнав власних підлеглих. Якщо ні, то виникає низка питань на яких немає безболісних відповідей і влада приречена на те щоби творити дурниці. Власне вже творить такими заявами.
1)      У сфері ЖКГ давно працює приватний бізнес. В який спосіб влада його збирається централізувати підприємства що йому належать?
2)      У сфері ЖКГ працюють комунальні підприємства що належать місцевим громадам. Чи згодяться громади через власний депутатський корпус ліквідувати їх і передати майно на баланс новоствореного?
Парадокс ситуації полягає в тому, що підприємства, які експлуатуються приватними власниками однозначно прореагують на подібні заяви. Ну скажіть якій сенс «Технові» перекладати мережі і здійснювати капітальні видатки в рамках підготовки до зими, якщо по осені їх заженуть в одну обласну кампанію. Гроші з тарифу будуть розгонять по «ничкам». Це як в колгосп в при совєтах - селянин приносив «добровільно» своє майно попередньо продавши саме цінне, вирізавши худобу та приховавши зерно. Результат - голод 33-го.
Централізація  комунальних аптек, здійснена нещодавно місцевою владою, вже викликала справедливі нарікання фармацевтів.
 Результат цієї реформи посмію спрогнозувати. Закінчиться вона черговим пшиком. Обіцяти багато і забувати властиво владі. Згадаємо обіцянки Януковича і Азарова не піднімати ціну на природній газ.
Один старий і сідовласий працівник комунальної теплоенергетики, що уважно слідкує за розвитком подій, натякаючи на хабарництво і крадіжки в держпідприємствах, сказав дослівно: « Створюють дірку де будуть зникати міліарди». І головна прикрість, що ці міліарди – кошти платників податків.
 
-1
Комментариев
2
Просмотров
3907
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Медуница, не нервничай! Главное, Гена Минаев при такойцентрализации уже не будет крайним за тарифы, за ТЕЦ, за воду.... А шо успел хапнуть - то его!

Так же приватизировать легче, неужели не понятно?
забрали, описали, обанкротили, хапнули! Во схема!