Чим відрізняється Боря Моісеєв від Юрія Чмиря?

Блоги, Олег Медуниця
13 декабря 2011 в 18:54
Наша організація «Бюро аналізу політики» принципово виступає за партнерство між владою та громадськістю. Сам по собі факт такого партнерства легітимізує будь-яку владну ініціативу і збільшує шанси для реалізації ініціативи громадської.

Особливу увагу ми приділяємо деклараціям влади у сфері боротьби з корупцією. Голова Сумської ОДА цю тему піднімає мало не на кожній прес-конференції. Про результативність такої боротьби нам поки-що нічого не відомо.

Водночас, зі свого боку можемо навести довгий перелік випадків, коли замість боротьби з корупцією, влада навпаки сприяє її поширенню. Випадок із «тихим» банкротством «Сумихімпрому» яскраве тому підтвердження. Покривати корупцію і брати в ній участь – різні речі, та і ступінь відповідальності – різна.

Нам трапилася нагода протестувати обласну владу на схильність до корупції. Сумська обласна організація Партія регіонів відзначала своє 10-річчя. День вихідний, 10 грудня, субота – мають право. Ми вирішили провести два тести для партії влади. Перший – з’їдуться високі гості на службових авто, чи приїдуть на власних? Тест другий – чи сплатила Партія регіонів кошти за оренду театру ім. Щепкіна, і якщо сплатила то скільки?

Тест перший. Службові авто.

Фото 1. Авто голови Сумської ОДА Юрія Чмиря, що приїхав на відзначення 10 річниці Сумської обласної організації Партії Регіонів, на службовому Мерседесі.

Фото 2. Автомобіль голови Сумської обласної ради Геннадія Михайленка (службовий).



Фото 3. Зі власного службового авто виходить перший заступник голови Сумської ОДА Віктор Чернявський.


Про всяк випадок, ми спробували віднайти хоча б якісь ознаки робочих зустрічей присутніх можновладців, окрім використання службового транспорту. Зазвичай прес-служби державних установ повідомляють про робочі візити свого керівництва, їхню участь як посадових осіб у тих чи інших офіційних заходах. Проте, цього разу не було анонсовано жодних нарад, зустрічей за участі посадових осіб, не виявлено нами таких намірів і у планах діяльності державних установ на цей період.

Справедливості ради зазначимо, що деякі чиновники прибули на власних автівках, дехто на таксі, а деякі прийшли пішки.

Тест другий. Театр.

Вчора ми спробували зареєструвати у Сумському обласному театрі ім. Щепкіна відповідний запит на інформацію. Театральна вистава: «Я така затуркана» закінчилася категоричною відмовою реєструвати наш лист. У своєму запиті ми просили копію угоди про оренду приміщення Сумського обласного театру Партією регіонів 10 грудня, цікавилися вартістю послуги з надання приміщення театру в оренду та просили підтвердити факт оплати цієї послуги випискою з банку.

За інформацією підприємців, які доволі часто орендують театр ім. Щепкіна, 1 година оренди їм коштує 3000 з гаком гривень. Це – такса, скажімо, для Борі Моісєєва. Хоча, за великим рахунком, яка різниця? Чим відрізняється Боря Моїсеєв (до речі, член побратимської до ПР партії «Єдіная Росія») від Юрія Чмиря? Один виступає у театрі Щепкіна й інший? Але, є нюанс – тариф, скоріше за все, різний.

Мені особисто все-одно, хто виступає на сцені в обласному драматичному театрі ім. Щепкіна чи Боря Моісеєв з «Єдиної Росії» чи голова Сумської ОДА Юрій Чмирь з Партії регіонів. Я б і задарма не пішов ні на перший, ні на другий захід. Мені просто цікаво, скільки бюджетна установа, що знаходиться у спільній власності територіальних громад Сумської області, отримає від цього бюджетних коштів?

 Наразі «тест другий» – в роботі. Його результати обов’язково будуть оприлюднені.
2
Комментариев
7
Просмотров
2974
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Оприлюдннюю результати другого теста. Партія регіонів внесла предоплату за театр у розмірі 3669 грн.

А ви порівняйте мера з яким небудь колоритним персонажем і все у вас получітся.

))Ну и название))
Я как то мэру задал в приемную вопрос, про плакаты ПР и Януковича, на сотне и на площади - обещал разузнать.Но ответа больше не последовало - не в курсе за них проплатили ?)

Ну, краще споглядати портрет Федоровича (або Володимирівни - яка різниця?) ніж чорні дірки напівзруйнованої будівлі в центрі міста. Вам так не здається?
P.S. А ви з якою метою питаєте? Хочете замінити Вітю на Юлю? Є плакат, готові вішати?

Та нет.Там любой бы плакат смотрелся глупо и комично.
Была б моя воля - я б отдал бы этот объект бесплатно в аренду на 5 лет, с условием что инвестор сделает капитальный ремонт .

Не думаю, что сей вариант не рассматривался - желающих нет. Там нужны большие деньги, а их тратить не хочется - проще поставить очередной ларек или палатку на рынке.
Единственное такое здание в центре - и то отремонтировано арабом. А сумской "бизнес", как верно подметил мэр - одни импотенты.

Если честно то лучше уж пусть берут арабы,чем будет в таком состоянии,здание то жалко.Да сейчас кризис - ну думаю рано или поздно интерес у бизнеса появится.
Бизнес нужно заинтересовывать - вот в чем задача что ОДА,что мэра.Крупных бизнесменов у нас очень мало , а средний и мелкий бизнес сейчас выживает - "подарочек" от налоговой на новый год лично меня "обрадовал".