Азаров з Януковичем розвели вчителів, як «котят»

Блоги, Олег Медуниця
25 марта 2013 в 17:19
Збанкрутілий уряд Партії регіонів вкотре довів, що «порожняк гонить» літерними ешелонами. Сьогодні внаслідок порушення їх обіцянок учителі України недоотримують від 300 до 2000 гривень щомісяця.

«Доплати» педагогам мали би йти відповідно до домовленостей між Кабінетом Міністрів України та профспілками. Ще минулого року уряд слізно обіцяв прийняти відповідну постанову і підняти заробітну платню вчителів, що гарантував підписанням галузевої угоди з профільними профспілками. Зокрема, уряд гарантував у 2013 році підвищувати посадовий оклад першого тарифного розряду чотири рази впродовж року: з 1 січня - 928 грн., з 1 квітня – 942, з 1 жовтня – 967, з 1 грудня – 982.

Пройшло вже три місяці, а постанова так і не прийнята – чи то знову забули про людей, чи то свідомо «спускають на тормозах».

Першу ластівку урядового «кидка» ми побачили в державному та місцевому бюджетах, у яких зазначені суми просто не прораховувалися. Тепер це стало абсолютно очевидним.

Громада б’є на сполох, профспілки працівників освіти і науки України штурмують Азарова листами і зверненнями. За останній тиждень аж двічі зустрічалися із «представниками урядової сторони». Сам же Азаров включив повний ігнор - до вчителів не виходить («нє царскоє ето дєло» спілкуватися із педагогами?)

Ми вирішили компенсувати вчителям різницю у зарплатах, яка виникла внаслідок «розводу» Миколи Яновича і «товаріщєй». 21 березня мої колеги-депутати від опозиції Лілія Гриневич, Андрій Пишний та Павло Петренко подали проект Постанови «Про звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою про необхідність здійснення перерахунку у 2013 році заробітних плат працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери та виплати недоплачених сум».

Ми будемо вимагати гідної оплати праці вчителів за рахунок скорочення видатків на утримання органів влади, але чи підтримають нас регіонали та їх сателіти комуністи?
5
Комментариев
0
Просмотров
1750
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.