Клініка VIST - ваш гід у країну краси

VIST, центр современной эстетической медицины
01 декабря 2021 в 09:38
Напевно, замислюватися про зміну зовнішності почали ще первісні леді, побачивши своє обличчя у спокійній річній воді. «Очі би побільше, а носик - поменше і щоб вухо не стирчало» - роздивляючись себе у дзеркалі, малюють в уяві ідеальний образ сучасні жінки, а іноді і чоловіки. Ну а є люди, які з дитинства мріють, як подорослішають і зможуть своїми руками створювати красу та дарувати людям упевненість у собі. До останніх належить пластичний хірург Клавдія ВИННИЧЕНКО, що два роки тому відкрила у Сумах клініку естетичної медицини VIST. Саме вона знає, чому  жінки іноді йдуть від лікаря окриленими без жодної операції, чому часом проблема взагалі не у зовнішності та які революційні новинки косметології та хірургії здатні покращити ваше життя вже сьогодні. 

r.: Як Ви зрозуміли, що хочете стати саме пластичним хірургом?
Клавдія ВИННИЧЕНКО:
У дитинстві я мріяла, що робитиму людей красивими за допомогою чарівної палички. А в 9 класі мрія оформилась у цілком конкретне бажання стати пластичним хірургом. Я народилася в сім'ї лікарів. Мій тато працював хірургом-урологом, вдома зібрана ціла бібліотека книг з медицини, розмови довкола - про лікування та пацієнтів. Моєю улюбленою книгою з самого дитинства був атлас із пластичної хірургії. Я любила гортати його сторінки та уважно роздивлялася картинки. Коли готувалася вступати до медінституту, про професію «пластичний хірург» мої батьки навіть не замислювалися – такої спеціальності у наших внз просто не існувало. Але хірургічний профіль все одно був для мене привабливішим за інші напрями, тому я обрала офтальмологію. І деякий час із задоволенням працювала за цим фахом.

r.: Як же вдалося здійснити дитячу мрію?
К.В.:
Після народження другої дитини я не стала виходити з декрету на роботу, натомість вирішила освоїти ще одну професію, цього разу пов'язану з естетикою та красою. Так я почала займатися косметологією та дерматологією. Але мене не залишало відчуття, що можна об'єднати дві мої спеціалізації та втілити мрію про пластичну хірургію. Поступово невеликими продуманими кроками змогла відкрити свою клініку за підтримки та допомоги батьків і чоловіка. З 2019 р. ми є сімейною клінікою, бо я сконцентрувалася на хірургії обличчя, а мій батько Анатолій СТОЛЯРЕНКО - на хірургії тіла.

r.: Пам’ятаєте свою першу самостійну операцію?
К.В.:
Першу пластичну операцію я виконала у 2014 р., ще під час роботи у відділенні мікрохірургії ока обласної лікарні під керівництвом моєї наставниці - лікаря Лариси ГРИЦАЙ. Я їй дуже вдячна, оскільки всім необхідним мікрорухам та тактичним ходам при виконанні оперативного втручання я навчилася саме у неї. І ще одній моїй вчительці – Наталії СТЕБЛОВСЬКІЙ – я також неймовірно вдячна. Оперувати я мала молодого чоловіка, який постраждав через напад собаки. Його обличчя було в рубцях, одне око практично не розплющувалося. На той момент йому провели вже близько 15 операцій. Його реабілітацією займалася саме Наталія Дмитрівна. Під її керівництвом я і «чаклувала» над обличчям пацієнта. У той момент я відчула захоплення та позитивний азарт від того, як змінюється зовнішність під руками лікаря. Згодом ми провели ще кілька операцій. Повністю відновити обличчя не вдалося, але тепер людина соціально активна, а її органи почуттів функціонують, відновилися емоційний та психологічний стан.

r.:  Як людині зрозуміти, що є сенс звернутися до пластичного хірурга?
К.В.:
Подивитися на себе в дзеркало і зрозуміти, як вам хочеться виглядати, а старшим людям поставити собі ще одне питання - чи виглядав я раніше краще? Іноді доводиться відмовляти пацієнткам. Оскільки трапляється так, що очікування клієнта та можливості лікаря сильно відрізняються. До мене звернулася дівчина, якій 28 років,  вона мріє бути копією актриси Анджеліни Джолі. Як фахівець я розумію, що необхідно повністю перекроїти обличчя, і з упевненістю можу сказати, що навіть у разі успішної з точки зору спеціаліста операції ця пацієнтка не буде задоволена. Їй потрібно попрацювати із психологом, бо коріння цього бажання зростає із незадоволеності собою. Іноді звертаються жінки у віці 65-70 років, у яких досить високі запити, і я розумію: підсвідомо вони чекають, що пластична операція допоможе їм не тільки виглядати, а й відчувати себе молодшими і кращими. Але питання в тому, що часто в цьому віці є супутні захворювання, наприклад артеріальна гіпертензія чи цукровий діабет, і потрібно працювати на компенсацію цих станів. Суто зовнішні зміни не допоможуть. У такому разі я теж можу відмовити.

r.:  А з якими ще спеціалістами має співпрацювати пластичний хірург?
К.В.:
Моя мета – щоб у здорового тіла був гарний вигляд, який гармоніював би з психологічним станом пацієнта. Якщо одна з цих складових відсутня, потрібно залучати інших фахівців. Саме для комплексного вирішення проблем створювалася клініка Vist. Тут працює ендокринолог, тому що цукровий діабет та інші патології, пов'язані зі щитовидною залозою, на жаль, зараз змушують страждати багатьох людей. Також є терапевт, який спочатку обстежує пацієнта та визначає, чи є показання для хірургічного втручання та що саме необхідно перевірити перед операцією. Допомогу надають невропатолог та гінеколог, який також працює у напрямку естетичної та пластичної хірургії інтимних частин тіла.

r.:  Які новації пластичної хірургії вже застосовуються у клініці VIST?
К.В.:
Наш центр – це синергія здоров'я та краси. Ми можемо запропонувати радіочастотну ліпосакцію. Це косметологічна методика нового покоління, яка дозволяє досягти недоступних раніше результатів: швидкого розщеплення великих обсягів жирової тканини, підтяжки шкіри, формування чітких контурів тіла. У нашій клініці дана процедура проводиться на революційному апараті BodyTite (єдиному у Сумах), який поєднує в собі одночасно дві найпрогресивніші техніки: радіохвильовий ліфтинг та ліпосакцію. За певними показами він дає добрий результат, тобто через маленький прокол ми можемо зробити справжню операцію. На тому ж апараті є мікроголкова насадка MORPHEUS 8, яка дозволяє прибирати шкірний надлишок при косметологічних процедурах без умов стерильності. Напрямок, який ми розвиваємо, - це пластична хірургія обличчя, зокрема очей, тобто блефаропластика. Також робимо підтяжку брів, контурування губ, відновлення верхньої губи, ліпосакцію чи абдомінопластику, успішно боремося із провисанням шкіри на боках та стегнах.

Завжди раді вам і запрошуємо до нашої клініки, щоб ви могли стати кращою версією самого себе.

м. Суми,
вул.Пушкіна, 22
Тел.:+38(050)911-27-61
vist-clinic.com.ua
Email: info@vist-clinic.com.ua


R

3
Комментариев
0
Просмотров
591
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.