Фармацевти – невід’ємна ланка системи охорони здоров’я

Сумы-Фарм, коммунальное предприятие Сумcкого областного совета
12 сентября 2018 в 12:34
Про виклики та перспективи сучасної фармацевтики говоримо з в. о. директора КП СОР «СУМИ - ФАРМ» Василем Поцелуєвим

7 вересня фармацевти України святкують професійне свято. Яке ваше ставлення до цієї дати?

Я думаю, це гарно, що у нас є своє професійне свято і воно відзначається на державному рівні. Воно має підтримувати всіх працівників цієї сфери і показати,  наскільки вони важливі для нашої країни.

 Що Ви скажете про своїх колег? Яка їхня місія сьогодні?

Вважаю, що відповідальність, знання, сумління моїх колег є важливим фактором успішного функціонування всієї сфери охорони здоров’я в Україні. Фармацевт - дуже відповідальна професія, яка поєднує багато функцій. Він медик, консультант, останнім часом виконує і функцію психолога. Зараз багато відвідувачів аптек сприймають  фармацевта як фахівця, у якого можна отримати кваліфіковану пораду. В аптеку приходять різні люди, кожен зі своїми проблемами, потребами, вимогами, настроєм.



А з яким настроєм ваші працівники зустрічають це свято?

Ми відзначаємо це свято з розумінням того, що наша робота вкрай важлива і потрібна для людей. Ми частина великої армії фармацевтів, що складає понад 350 тисяч осіб в Україні. Саме завдяки фармацевтам, які працюють в приватній та комунальній мережі, Сумщина забезпечена усіма необхідними ліками, асортимент з якими ми працюємо постійно.

Який повинен бути фармацевт, щоб люди без застороги зверталися до нього?

На мою думку, найголовнішою рисою наших працівників є людяність, відповідальність, добросовісність, адже людина довіряє фармацевту найцінніше – своє здоров’я.

Яким є ваше підприємство сьогодні?

У 2012 році мережа комунальних аптек була об’єднана в комунальне підприємство Сумської обласної ради «СУМИ – ФАРМ». У структурі підприємства 21 аптека, 15 аптечних пунктів, 130 постійних працівників. Ми працюємо у м.Суми, м.Шостці, Шосткинському районі, м.Ромни, м.Лебедин, Лебединському районі, смт Велика Писарівка, смт Липова Долина, м.Білопілля, Білопільському районі, м.Кролевець. населені пункти, де відсутні аптеки і аптечні пункти, співпрацюємо з 120-ма реалізаторами лікарських засобів у 7 районах області. Ми долучилися до реалізації всіх державних соціальних проектів «Доступні ліки», пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну. Співпрацюємо за багатьма напрямками, з медичними закладами, області, міста, районів, взяли на обслуговування відділи охорони здоров’я новоутворених громад. Відкриті до людей.



І наприкінці ваші вітання.

Хочу побажати всім, хто присвятив своє життя фармації, святкового настрою, відповідати вимогам часу, йти в ногу із світовими тенденціями розвитку фармації, задоволення від своєї роботи. Бажаю сімейного затишку, злагоди, здоров’я, добра.

КП Сумської Обласної Ради «Суми Фарм»,
м. Суми, 1-ша Набережна р.Стрілки, 50.
Тел.(0542) 60 15 61


R

0
Комментариев
0
Просмотров
792
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.