Точне землеробство від ТОВ «Урожайна країна» Групи МХП

Урожайна країна, ТОВ
13 ноября 2019 в 12:40
ТОВ «Урожайна країна» — сучасне високотехнологічне підприємство, яке входить до найбільш інноваційного з українських агрохолдингів — МХП. Висока динаміка розвитку на основі провідних технологій та новітніх підходів в управлінні забезпечують максимальну ефективність діяльності холдингу.

Про досягнення підприємства, про важливі інновації та новітні технології у землеробстві розповідає заступник директора з впровадження проектів ТОВ «Урожайна країна» агрохолдінгу МХП Сергій ЯРОШЕНКО.

У нас трактор з автопілотом вже нікого не дивує: сів у кабіну, вказав напрямок і контролюєш якісне виконання посіву, оранки, підживлення, торкаючись керма лише для розвороту край поля — так сьогодні працюють оператори сучасних агрегатів для обробки землі та посівів.

ТОВ «Урожайна країна» створена у 2010 р.: за кілька місяців товариство святкуватиме ювілей. За цей час ми зарекомендували себе як відповідальне перед людьми та громадами підприємство, з надсучасними технологіями та інноваціями у всьому технологічному ланцюгу вертикально інтегрованого холдингу МХП — від вирощування зернятка у полі та курки на птахофабриці й до передових управлінських технологій (на основі найкращого світового досвіду).



Технології не стоять на місці; тому першочергове завдання усіх спеціалістів — пошук та впровадження інноваційних підходів, які дадуть змогу отримувати вищі врожаї, використовуючи менше ресурсів – для зниження собівартості продукції. Таким досвідом стало впровадження технологій точного землеробства. Зараз поле не розглядається як єдиний масив — це сукупність неоднорідностей, які мають різний потенціал та потребують відповідно різного режиму догляду за посівами — підживлення та внесення мінеральних добрив. Саме такий підхід дозволяє найбільш раціонально використовувати посівний матеріал, ЗЗР та інші ресурси, які становлять більшу частину затрат на виробництві.

Наступний крок — використання супутникових карт для аналізу строкатості врожаю на полях. Спостерігаючи та вивчаючи детально посіви, можна краще розуміти можливості впливу на результат — врожайність. Аграріям зараз часто допомагають дрони для точного аналізу посівів та їхніх потреб.

Але сьогоднішні новинки стануть буденністю вже завтра. Тому в МХП уважно відстежують кожний технологічний крок в аграрному виробництві. Результативність найбільш перспективних технологій спочатку перевіряється на невеликих експериментальних площах. У разі позитивного результату технологія та інноваційні рішення впроваджуються на виробництві «Урожайної країни», а також всього холдингу МХП, 30 великих підприємств якого працюють у 14 регіонах всієї України. Таким чином, робота з інноваціями та обмін технологічними знахідками — це повсякденний процес.



Ще зовсім нещодавно для підприємств існувала проблема відходів продукції рослинництва. Але в МХП розробили технологію переробки лушпиння на паливні брикети — тепер ця інновація служить зниженню споживання енергоносіїв холдингом, підвищує його ефективність. Так само МХП вирішив проблему утилізації відходів птахофабрик: тепер вони стали джерелом біогазу, а холдинг — найбільшим його виробником в Україні та східній Європі. Тож, як бачимо, інноваційні технологічні змагання — це конкурентні змагання за підвищення ефективності.

МХП по всій країні активно залучає молодь до знайомства з сучасним аграрним виробництвом; тому і в «Урожайній країні» організували тісну співпрацю наших спеціалістів з навчальними закладами Сумської області. Кожен студент аграрного університету — напрямку інженерії машин сільського господарства або агрономії — має унікальну нагоду пройти стажування на виробництві. Тут можна ознайомитись на власному досвіді з унікальною сучасною технікою, передовими технологіями аграрного виробництва, які не завжди можна побачити в університеті чи інших господарствах. А практика у підрозділах «Урожайної країни» — не лише незабутній досвід, але й можливість випробувати себе в реаліях сучасної команди найкращих професіоналів. Найбільш успішні стажери — відповідальні, працьовиті та наполегливі — мають перспективу укласти контракт і влаштуватися на роботу.



Постійне відчуття того, що ми — попереду, а наші перемоги стануть новими здобутками для наших послідовників, надихає на постійний рух уперед. Саме так ТОВ «Урожайна країна» досягає на перший погляд недосяжного.

ТОВ «Урожайна країна»
Сумська обл., м. Ромни, вул. Сумська, 5Е
+38 (05448) 5-77-16

www.ur-kraina.com.ua

0
Комментариев
0
Просмотров
1069
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.