“Агробізнес ТСК”: врожайна майстерність

Агробизнес ТСК, ООО
16 ноября 2016 в 14:25
На полях ще працює техніка, овочесховища заповнюються новими врожаями, аграрії завершують сезон польових робіт, та ще зарано говорити про остаточні підсумки роботи. Як вирощувати стабільно високі врожаї, отримувати прибутки, успішно розвивати аграрний бізнес на селі, добре знають в ТОВ “Агробізнес ТСК”. На підприємстві відроджуються традиційно районні галузі - овочівництво та картоплярство.

Розвиток господарської діяльності підприємства відбувається за пріоритетними напрямами вирощування картоплі та овочів столового набору. Для збільшення прибутковості виробництва було збудовано нове зерносховище. Запроваджено виробництво посівного матеріалу картоплі для невеликих фермерських господарств. ТОВ "Агробізнес ТСК" забезпечує Сумську область і всю Україну екологічно чистою продукцією вищого ґатунку через великі мережі супермаркетів "Еко", "АТБ", "Фоззі". Продукцію підприємства покупці завжди можуть впізнати за фірмовим фасуванням.

Знають свою справу

ТОВ "Агробізнес ТСК" розпочало свою роботу у 2005 році. Перспективне господарство було засноване на базі збанкрутілих підприємств Недригайлівського району вісім років тому. Тоді керівник Геннадій Свірський поставив перед собою амбітну задачу - використовуючи метод натурального ведення фермерського господарства, створити на Сумщині підприємство, яке буде відповідати євростандартам. Це йому цілком вдалося. З 2011 року господарство почало вирощувати картоплю кращих сортів. Вже за рік площі картоплі розширили до 300 га. Серед нових перспективних сортів, які вже зацікавили іноземців, – Розара, Ароза, Сатіна, Секура, Міранда. Саме на полях цього підприємства вирощують високопродуктивний сорт картоплі Тоскана, з якого виготовляють відомі всій Україні чіпси. Його врожайність сягає 1 тис. центнерів з га! Нове обладнання було встановлено на лінії сортування та чистки картоплі. До одного з головних для українця продукту у 2012 році додалося вирощування моркви, буряка, капусти на площі у 30 га.

Це потужне аграрне підприємство залишається лідером з вирощування зернових культур в Недригайлівському районі. Вмілі руки спеціалістів обробляють більше 5 тис. га землі. Керівник і фахівці "Агробізнес ТСК" постійно працюють над поліпшенням родючості ґрунту, підвищенням урожайності та економічним розвитком господарства. Підприємство повністю забезпечене потужною технікою для проведення комплексу робіт від оранки, обробітку до збирання й транспортування врожаю, що полегшує роботу та примножує результати праці.

Один з видовищних і влучних проектів, яке успішно реалізувало підприємство, — зрошувальна система для вирощування овочів на відкритому ґрунті площею 750 га. Це надсучасний комплекс, в який було закладено мільйони іноземних інвестицій, який дозволяє вирощувати стабільно високі врожаї овочів, не дивлячись на засушливі погодні умови нашого регіону. Чотири дощувальних агрегати завдовжки 400, 450, 450 і 550 метрів виробництва США дозволили вже за рік своєї роботи збільшити удвічі врожайність картоплі.

Примножують і зберігають

На сьогодні проблема зберігання продовольства є однією з пріоритетних у вітчизняній аграрній галузі. Безумовно, це не єдиний фактор конкурентоспроможності, але його значення переоцінити неможливо. Скорочення втрат врожаю під час зберігання - це можливість значного зниження цін і істотне зростання рентабельності підприємств. Як результат - здатність конкурувати з західним виробником.

Щоб зберегти свіжість та якість вирощених на полях овочів, ТОВ "Агробізнес ТСК" побудувало сучасні овочесховища, де свіжість капусти, моркви, буряка чи картоплі успішно зберігається до нового врожаю.

Наразі функціонує картоплесховище на 3 тис. т та найсучасніше овочесховище, розраховане на зберігання 10 тис. т врожаю. Вже працюють 4 овочесховища місткістю 17 тис. т, де використано принцип напільного зберігання. Ці високотехнологічні споруди оснащені всім необхідним кліматичним устаткуванням, що забезпечує належні температурний і вентиляційний режими. Це комплексне рішення, яке по своєму втіленню набагато складніше, ніж звичайні склади для зберігання продовольчих товарів. Ідея його запозичена у голландських колег, хоча метод використовується декілька сотень років.

У планах керівника підприємства Геннадія Свірського - не тільки вирощування овочевих та зернових культур, а ягід і фруктів. У перспективі тут з'явиться сад, а згодом - переробний завод, де виготовлятимуть натуральні джеми без барвників. Вся продукція підприємства сертифікована і проходить перевірку у сумських лабораторіях. “Для мене це питання принципове, адже нашу продукцію споживає вся країна, а конкуренція дуже серйозна”, - зазначає керівник.

Дбають про кожного

Місцеві жителі дуже позитивно відгукуються про роботу підприємства. Адже для ТОВ “Агробіснес ТСК” соціальна відповідальність — один із основних пріоритетів роботи. Наразі підприємство є головним роботодавцем для мешканців околишніх сіл. На сезонні роботи “Агробіснес ТСК” залучає близько 200 робочих. Для колективу створені належні умови роботи, заробітна плата виплачується вчасно і у повному обсязі.

Не є секретом те, що в особистому активі Геннадія Свірського багато корисних благодійних справ. Спільно із місцевими фермерами та приватними підприємцями керівник він дбає про благоустрій села, добробут його мешканців. Протягом останнього десятиліття Геннадій Свірський займається благодійністю. Відродження духовності - один із напрямків діяльності мецената. Як приклад - допомога у реконструкції Митрофанівського храму, будівництві нової церкви у с. Рубанка Недригайлівського району. Левову частину будівельних матеріалів - шалівку для зовнішніх робіт, стовпи, бруси, а також кошти для придбання металу на крівлю, купола, хреста тощо - надав у рахунок соцільно-економічної угоди засновник ТОВ "Агробізнес ТСК" Геннадій Свірський.

Не стоїть Геннадій Свірський осторонь і від проблем військовослужбовців, що захищають нашу державу на Сході, забезпечивши їх потрібним інвентарем. Аграрій також активно підтримує благодійний фонд "Небайдужі серця", "Волонтерська сотня". Школи та дитячі садочки також не обходяться без фінансової підтримки Геннадія Свірського.

Контакти ТОВ "Агробізнес ТСК":
42142, Сумська обл., Недригайловський р-н, с. Сакуниха, ул. Рябова, 105
тел. (05455) 5-88-05, тел./факс (05455) 5-89-10


R

0
Комментариев
0
Просмотров
2802
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.