46,6 млн грн податків сплачено «Урожайною країною» за 6 місяців 2021 року

Урожайна країна, ТОВ
15 сентября 2021 в 09:15
За січень-червень 2021 року платниками податків Сумської області до бюджетів усіх рівнів сплачено майже 4,4 млрд грн податків, зборів та платежів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року забезпечено приріст, зокрема, з податку на доходи фізичних осіб, податку на прибуток та податку на додану вартість. Про це свідчить інформація ГУ ДПС у Сумській області.

Найбільшу динаміку зростання отримали надходження у місцеві бюджети. Цьому сприяло завершення реформи децентралізації та утворення в області нових громад. Децентралізація дозволила акумулювати значну частину податків у місцевих скарбницях. Зокрема, після створення ТГ на місцях залишаються єдиний податок (4 група) та 60% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Саме ці податки є основними наповнювачами бюджету кожної громади.

Логічно, що сума податків залежить від наявності в ТГ різних підприємств та відповідно – робочих місць. Далі – від розміру заробітних плат та плат за оренду паїв. І звичайно – від прозорості та відповідальності бізнесу. Сплачена у конвертах зарплата не конвертується у податки, а отже, і не веде до розвитку громади.

Локомотивом такої прозорості та відповідальності в Сумському та Роменському районах Сумської області завжди були агрохолдинг МХП та ТОВ «МХП-Урожайна країна». Як повідомлялося раніше, протягом 2017-2020 років МХП сплатив до бюджетів всіх рівнів 15,8 млрд гривень, з яких 5,5 млрд грн отримали місцеві бюджети.

За I півріччя 2021 року МХП перерахував до бюджетів всіх рівнів понад 1,8 млрд грн податків та зборів, з яких майже 900 млн грн надійшли до місцевих бюджетів. Ще понад 600 млн грн компанія спрямувала на виплату єдиного соціального внеску. Загальна сума податків, зборів та внесків склала 2,4 млрд, що на 28% (або 524 млн грн) більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Водночас ТОВ «МХП-Урожайна країна» спільно з філією «МХП-Андріяшівський елеватор» сплатили у місцеві бюджети 46,6 млн грн. У деяких громадах внески стали по-справжньому бюджетоутворювальними. Зокрема:

* Роменська міська територіальна громада – 8,5 млн грн;
* Андріяшівська сільська територіальна громада Роменського району – 5 млн. грн;
* Річківська сільська територіальна громада Сумського району – 3,5 млн грн;
* Хмелівська сільська територіальна громада Роменського району – 2,8 млн грн.

«МХП-Урожайна країна», що входить до групи компаній МХП, є сумлінним платником податків, з року в рік поповнюючи бюджети підопічних населених пунктів мільйонами гривень. Крім того,  підприємство не тільки чесно сплачує податки, а й через реалізацію проєктів корпоративно-соціальної відповідальності сприяє розвитку громад на територіях присутності. Будучи чесним та прозорим бізнесом, ми залишаємося відповідальним роботодавцем. Зростання податку на доходи фізичних осіб засвідчує дії МХП, спрямовані на збільшення заробітних плат наших працівників, підтримку співробітників у разі їх захворювання на коронавірус тощо. Все це веде і до збільшення єдиного соціального внеску, який впливає на гідні пенсійні виплати нашим працівникам у майбутньому», – зазначає директор ТОВ «МХП-Урожайна країна»

Олександр Суходольський

https://cutt.ly/bjBX472

https://www.facebook.com/urozhaynakrainaMHP

ІД

0
Комментариев
0
Просмотров
263
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.