"Урожайна країна" - аграрний новатор

Урожайна країна, ТОВ
15 ноября 2017 в 14:06
Товариство "Урожайна країна" належить до тих господарств, що сповідують сучасний стиль розвитку — динамічний, високотехнологічний, інноваційний, з урахуванням ринкових особливостей та реалій ведення бізнесу.

ТОВ "Урожайна країна" входить до групи компаній ПАТ "Миронівський хлібопродукт" і вже сім років здійснює свою діяльність на території Сумської області. В обробітку товариства 32 тис. га землі на території Роменського, Недригайлівського, Липоводолинського, Сумського,  Буринського,  Білопільського районів. Господарство має шість структурних підрозділів, зерноочисний комплекс та елеватор. В 2017 році завдяки вправному керівництву  було зібрано не лише вдалий врожай, а й модернізовано технічну базу та втілено в життя масштабний соціальний проект.

Насінина до насінини

Важливим чинником успіху в аграрному бізнесі є те наскільки активно підприємство втілює інновації та передові технології у своє виробництво. Так ТОВ "Урожайна країна" планує переобладнати 9 сівалок для більш точної та ефективної роботи. Зокрема, цього року компанія вже переобладнала одну просапну 16-рядну сівалку Maschio Gaspardo за допомогою обладнання Precision Planting. А  в наступному році  планується переобладнати ще вісім. "Перше, що вразило, – це точність розташування насінин в ряді. Якщо раніше проводили заміри й бачили, що відстань між насінинами становила то 18, то 20, а іноді й 24 см, то нині такої проблеми немає", – розповідає інженер "Урожайної країни" Валентин Бялас.

За його словами, такі перевірки робили багато разів, із різною відстанню між насінинами, але точність була на висоті. При посіві практично відсутні двійники та пропуски, однак це залежить ще й від якості калібрування насіння. До прикладу, при посіві кукурудзи "Урожайна країна" отримала результат точності в 99,8-99,9%.

Повний бак

Як і насіннєвий матеріал, аграрії "Урожайною країни" вміють економити ще й пальне. Допомагають їм у цьому знову ж таки сучасні технології. В 2017 році керівництво підприємства першими серед групи підприємств МХП провели будівництво автоматизованої заправної станції на Хоминцівському підрозділі. Це дозволило розширити спектр можливостей, спростити роботу операторів АЗС, зменшити витрати пального за рахунок повного контролю переміщення палива з моменту поставки від контрагента до заправки транспортного засобу.

В рамках проекту встановлено дві нові паливні колонки, ємності на ДП - 60 м куб., бензин – 20 м куб. та для зимового часу одна ємність на 60 м куб., яка буде використовуватися виключно під зимове дизпаливо, це забезпечить стратегічний запас пального та використання його за будь-яких погодних умов. На ємкостях встановлено датчики, завдяки чому дані постійно оновлюються та відображаються на моніторах. Заправка працює повністю в автоматичному режимі, за кожним водієм закріплена магнітна картка, яка надає доступ для самостійної заправки.

Дорога для людей

Розбудова інфраструктури сільської місцевості в співпраці з сільським населенням є пріоритетною для ТОВ "Урожайна країна". Кожного року підприємство допомагає сільським громадам в реконструкції водогонів, проведенні газопроводів, в зимовий час техніка постійно готова до розчистки снігу. Але дороги завжди були одними із найпроблемніших ділянок.

У 2017 році "Урожайна країна" здійснила масштабний  соціальний проект, що кардинально змінив життя п’яти населених пунктів Роменського району. Поспілкувавшись з сільськими головами, керівництво "Урожайної країни" обрало п’ять критичних ділянок дороги на територіях с. Гришино, Сміле, Галка, Левченки, Ненадіївка, які спільними зусиллями були відремонтовані та приведені в належний стан.

"Довгий час головною проблемою нашого село була дорога, яка сполучає наш населений пункт з центральною трасою. Школа і дитсадок знаходяться на території с. Овлаші, а більшість жителів працює в місті, тому кожного дня майже всі мешканці села відчували на собі незручності, пов’язані з дорогою. Цього року "Урожайна країна" допомогла відремонтувати шлях від Овлашів до Салогубівки — це більше трьох кілометрів. Я вважаю, нам пощастило з інвестором. Ми дуже вдячні "Урожайній країні" за постійну підтримку та допомогу", - говорить гришинський сільський голова Валентина ХАЧКО.

Завдяки своїй соціально активній позиції керівництво підприємства "Урожайна країна" не словом а ділом, здобуло повагу та довіру орендодавців. Лише на ремонт доріг протягом 2017 року було виділено понад 2,5 млн грн., а також сплачено всі податки, встановлені законодавством до місцевих та державного бюджетів.
Виділяється допомога для шкільних свят (закупка портфелів для першокласників та грошове преміювання кращих учнів), на Новий рік діти отримують солодкі подарунки, дні села супроводжуються розіграшами цінних призів для населення та святковими концертами.  Кожен пайщик при скрутній життєвій ситуації може звернутися до ТОВ "Урожайна країна" за допомогою.

"Урожайна країна" є прикладом соціально відповідального господарства, яке в повному обсязі виконує свої обов’язки як перед державою, так і перед людьми.

ТОВ "Урожайна країна"
Сумська обл., м. Ромни, вул. Сумська, 5Е
+38 (05448) 5-77-16

www.ur-kraina.com.ua

R

0
Комментариев
0
Просмотров
2328
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.