Переможний потенціал "Вікторії"

Агрофірма Вікторія, ТОВ
18 ноября 2015 в 14:00
Агрофірма "Вікторія" — одне з найкращих господарств області, яке має стабільно високі врожаї сільськогосподарських культур
Вже п'ять років справжній переможний темп аграріям Сумської області, та й України загалом, задає агрофірма "Вікторія", що на Білопільщині.

Під впевненим керівництвом Сергія Бондаренка агрофірма надійно закріпила лідируючі позиції в аграрній області власного району, країни та навіть вийшла на міжнародний рівень. Серед перемог та досягнень - вирощування гібридної кукурудзи, що вдалося реалізувати завдяки плідній співпраці "Вікторії" зі світовим лідером з вирощування насіння американською компанією "Піонер". Не дивлячись на збитковість тваринницької галузі, саме агрофірма “Вікторія" утримує майже 80 відсотків крупної рогатої худоби свого регіону. Не менш вагомим стало будівництво надсучасного, унікального для сільського району стадіону.

Родючі землі

На сьогодні в агрофірмі зосереджені найбільші в світі площі ділянок гібридизації кукурудзи селекції "DuPont Pioneer" (США). Свою співпрацю зі світовим лідером білопільська агрокомпанія розпочала у 2013 р. Це стало справжнім міжнародним проривом не тільки агрофірми, а й Білопільського району та Сумщини загалом. Відтепер маємо 1560 га ріллі, що перебуває на особливому контролі і наших, і закордонних спеціалістів.

- Ми задоволені співпрацею з "Піонером". Маємо повністю злагоджену роботу та взаєморозуміння у всіх питаннях. Жодного разу не виникало ніяких протиріч та зауважень, - зазначає генеральний директор ТОВ "Агрофірма "Вікторія" Сергій Бондаренко. - У виробництві гібридів кукурудзи ми повністю дотримуємось надскладної технологічної карти компанії "DuPont Pioneer". А це спеціальна технологічна обробка ґрунту, терміни посівів, внесення добрив, засобів захисту рослин, зрошення, видалення волоті та нетипових рослин і, власне, збирання врожаю спеціальною технікою.

За результатами співпраці у 2014 р. агрофірма "Вікторія" перевершила сподівання заокеанських партнерів. Вирощені підприємством гібриди кукурудзи витримали надскладні лабораторні дослідження. Спочатку білопільську кукурудзу досліджували в спеціалізованій австрійській лабораторії міста Тандорф. Показник генетичної чистоти був одним із кращих і становив 99,98% відповідності. В США лабораторія компанії "Піонер" робила сніп-тест, що вивчає пошкодження та домішки. Результат був аналогічним. Цього літа на полях агрофірми побували керівники американської компанії, які наочно переконались у відповідності виробництва власним, а це значить, світовим стандартам.

Стати партнером такої відомої компанії було досить складно. Досліджувалися десятки аспектів, починаючи з характеристики земельних угідь і відповідної техніки, закінчуючи кадровим складом. Зазначу, що у майбутньому "Вікторія" має всі можливості розширити площу гібридизації ще як мінімум на 30%,- говорить генеральний директор ТОВ "Агрофірма "Вікторія" Сергій Бондаренко. – Адже для такого контракту потрібно було швидко створити систему зрошення для всіх площ гібридизації. І ми змогли це зробити менше ніж за два місяці. Вже два роки система зрошення "Vestern" працює більш ніж на 1500 га. Це найбільша на Сумщині систему з поливу таких територій, аналогів її немає навіть в сусідніх регіонах.

Сучасний підхід 

Передові технології у виробництві - це не лише інновації. Сільське господарство вимагає використання сучасної техніки у виробництві. Автотракторний парк агрофірми за останні роки майже повністю оновився. Тут віддають перевагу відомим брендам, адже потенціал цієї техніки поки що випереджає вітчизняні зразки, а у більшості випадків аналогів навіть не існує. Це комбайни і трактори виробництва Case та John Deere. Що таке плуги французької компанії Gregoire-Besson, фахівцям не треба пояснювати.

Використати з розумом

Вельми актуальним стало сьогодні питання економії газу та використання альтернативних видів палива. І в цьому питанні агрофірма "Вікторія" не пасе задніх, а сміливо рухається у ногу з часом. На підприємстві виробляють брикети з відходів соняшнику, які раніше утилізувались як сміття.

Таке паливо ще у 2012 р. дозволило агрофірмі "Вікторія" повністю відмовитись від використання газу для опалення власних приміщень. Отримані в ході переробки відходи підсушують і пресують у брикети. Соняшникові брикети за теплотворними властивостями нічим не поступаються дубовим дровам і дають змогу підтримувати в приміщеннях оптимальну температуру весь опалювальний період. Для брикетування, за словами спеціалістів, можна використовувати відходи інших сільськогосподарських культур, все, що є  власному виробництві. Наразі агрофірма опалює соняшниковими брикетами 5 тис. кв. м, серед яких офісні приміщення, роздягальні на виробництві та гуртожиток. Перехід з газу на соняшник забезпечив суттєву економію коштів для підприємства.

Захист праці

Єдина в Білопільському районі діюча профспілкова організація на підприємстві аграрного сектору зареєстрована в агрофірмі "Вікторія". Діюча, мається на увазі, "не на папері". Голова профспілки Надія Онищенко вибудувала партнерські відносини з адміністрацією агрофірми. Завдяки такій співпраці діти працівників щороку мають змогу оздоровитись в таборах відпочинку, заохочуються спортивні починання як працівників підприємства так їх дітей. Наприклад, син нашого зварювальника Олександра Грінченка Микола відвідує змагання з дзюдо за кордоном. Став чемпіоном Європи в цьому виді спорту у своїй віковій категорії. Профспілкова організація постійно підтримує дітей, що відвідують жовтневе відділення секції біатлону. В результаті співпраці профспілки та тренерського складу – чотири випускники є членами Національної збірної.

Головним досягненням профспілки є діючий колективний договір між трудовим колективом та адміністрацією, в якому закладені основні соціальні програми та гарантії працівників. А це для колективу гарантія дотримання їх трудових прав.

Адресна допомога

Спонсорство і благодійність — неодмінні елементи стилю і характеру агрофірми "Вікторія" та її керівника. Адже так вдається підтримувати місцеві  громади, на територіях яких господарюють наші аграрії.

Економічна динаміка розвитку фірми дає змогу вчасно та в повному обсязі розраховуватися з селянами за оренду земельних паїв. До речі, орендна плата на підприємстві одна з найбільших у регіоні. Для адміністрації й профкому агрофірми "Вікторія" стало правилом конкретними справами турбуватися про кожного працівника.

Так, у Білопільському районі істотну матеріальну допомогу отримали 12 сільських і селищних та Білопільська міська ради. Це насамперед  облаштування спортивного майданчика у Жовтневій школі, ремонт водогону та даху школи в Улянівці, ремонт амбулаторії в с. Вирі,  послуги автотранспорту, підтримка футбольної команди "Вікторія", яка останнім часом демонструє по-справжньому чемпіонську гру, місцевої церкви Іоанна Богослова тощо.

Окремий вагомий рядок — допомога бійцям у зоні АТО. Агрофірма "Вікторія" за власний кошт придбала і передала воїнам 27 Сумського реактивного артилерійського полку військову амуніцію, харчові продукти тощо. На прохання керівництва військової частини вони закупили портативні рації, рідкісні запасні частини до автомобілів, на базі яких стоять системи "Град", пускові пристрої для акумуляторів, а також засоби гігієни. Підприємство зняло з обліку свій робочий УАЗ та подарувало його сумським розвідникам. Раніше цей автомобіль возив людей у поля та доставляв їм провізію, тепер він "служить" у зоні АТО. Забрати машину бійці приїхали особисто, на зустріч з ними зібралось усе село. Машина відправилася до 131-го окремого розвідувального батальйону Збройних сил України.

Заслужено волонтерський рух Сумщини відзначив "Вікторію" подякою за постійну допомогу бійцям у зоні АТО. За словами Сергія Бондаренка, допомога і сама назва агрофірми неодмінно наблизять нашу спільну перемогу.

Футбольний гігант

За власний кошт агрофірма "Вікторія" цього року реконструювала, а фактично збудувала з нуля свого роду унікальний стадіон ФК "Вікторія" в селищі Жовтневе Білопільського району. Особливість цієї арени полягає у тому, що вона єдина такого рівня, розташована у сільській місцевості. До того ж при спорудженні стадіону були враховані всі технологічні вимоги Федерації футболу України. Площа поля – 100х65 м з натуральним покриттям. Стадіон обладнаний сучасною системою поливу та освітлення.

На території футбольної арени зведено двоповерхову будівлю, де розміщуються роздягальні, душові для гравців, тренерів та суддів, а також навчально-тренувальні класи. Трибуни стадіону здатні вмістити півтисячі вболівальників. За словами віце-президента ФФУ Ігоря Кочетова, який був почесним гостем сумчан, навіть столичні поля інколи не можуть похвалитися такою високою якістю.

Цьогоріч і самі футболісти віддячили агрофірмі за такий стадіон. Вперше вийшовши на обласний футбольний рівень вони вибороли подвійне срібло в чемпіонаті Сумської області та Кубку Сумщини з футболу. А матчі місцевої команди на новому стадіоні збирали по декілька тисяч вболівальників.

Агрофірма "Вікторія" кожною своєю справою доводить, що не дарма має таку назву. В арсеналі білопільських аграріїв вже чимало перемог, та можна із впевненість сказати, що ще не весь її потенціал використано.

Довідка:

ТОВ Агрофірма "Вікторія" - базове господарство групи компаній "Лебединський насіннєвий завод" (LNZ Group), що в селі Лебедин Шполянського району на Черкащині. До її складу входять ТОВ "Довіра – 06", "Білопільська аграрна компанія", "Верес", "Князівське", "Білопілля – трансагро", "Буринь – інвест", які ведуть господарську діяльність на території Білопільського, Буринського та Недригайлівського районів Сумської області. В обробітку – майже 30 тис. га сільськогосподарських угідь, на тваринницьких фермах утримується більше 2 тис. голів великої рогатої худоби, в тому числі тисяча корів дійного стада. У колективі – понад 350 працівників, у пікові періоди сільськогосподарських робіт їх кількість подвоюється. З 2014 р. до традиційної спеціалізації – виробництво зернових, технічних культур та тваринницької продукції – додалося вирощування насіння кукурудзи у тісній співпраці зі світовим лідером по вирощуванню насіння американською компанією "Піонер".

На базі "Вікторії" діє Сумська філія ПАТ "Лебединський насіннєвий завод".

Агрофірма – один з найкрупніших платників податків до бюджетів різних рівнів Сумської області і провідний – у Білопільському районі.

Очолює підприємство генеральний директор Сергій Бондаренко.

Контактна інформація:

Адреса:  Сумська область, Білопільський р-н, смт. Жовтневе, вул. Братів Рябоконь, 1
Телефон (05443) 97-3-82

http://viktoriya.sumy.ua
e-mail: sumy_office@lnz.com.ua

R

1
Комментариев
0
Просмотров
2559
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.