Роби своє: як в Україні створюються нові історії успіху

Урожайна країна, ТОВ
18 августа 2022 в 11:12
Благодійний фонд «МХП – Громаді» підбив підсумки третього відбору конкурсу бізнес-ідей «Роби своє»
Ще на початку літа, стартував конкурс бізнес-ідей для розвитку малого підприємництва в умовах війни «Роби своє», що ініційований Фондом «МХП – Громаді», покликаний відродити економіку в селах та малих містах України. Конкурс передбачав створення умов для сталого розвитку підприємництва як відповідь на негативні економічні наслідки війни. Для реалізації успішних бізнес-проєктів Фонд готовий був надати мікрогранти в сумі від 50 до 100 тис. грн. Загальний бюджет конкурсу – 3,5 млн грн. А взяти участь у конкурсі мали змогу активні громадяни із 11 областей України, серед яких Черкаська, Вінницька, Київська, Львівська, Дніпропетровська, Сумська, Івано-Франківська, Хмельницька, Волинська, Чернігівська, Тернопільська.

Участь у конкурсі передбачала процедуру реєстрації, навчання та власне фінансову підтримку проєкту-переможця, що відбиралися експертною радою. Зокрема, в оцінці проєктів головними показниками були такі критерії: задоволення базових потреб, розвиток сільських територій, соціалізація та інтеграція в громадах внутрішньо переміщених осіб.

Конкурс «Роби своє» виокремив найнагальніші питання, які постали перед громадами після 24 лютого. З-поміж них чи не головною є продбезпека в регіонах та сільських територіях. Тому багато поданих проєктів були пов’язані з виробництвом продуктів харчування – створення мініпекарень, цеху з виробництва м’ясних виробів, виробництва крафтових соків, чаїв, кисломолочних продуктів, кілька проєктів, пов’язаних із бджільництвом, інноваційні ідеї щодо облаштування міських ферм, теплиць на даху тощо.

І сьогодні ми раді вітати переможців конкурсу в Сумській області:
«Конопляний текстиль – одна з найкращих реалізацій Цілей Сталого Розвитку», Мойсеєнко Тетяна, м. Суми;
«Міні-пекарня-кондитерська», Міщенко Тетяна, смт Низи Сумського району;
«Ресторан швидкого харчування «Кусь, кусь м’ясо», Бова Руслан, м. Тростянець.

Вже незабаром переможці конкурсу зможуть реалізувати свої бізнес-ідеї та амбітні мрії в життя. А це передусім розвиток економіки країни, формування сильних і конкурентних виробників, зміцнення позицій малого бізнесу.

І ще надзвичайно чудова новина. Початковий кошторис конкурсу «Роби своє» – 3,5 млн грн, але зважаючи на велику кількість заявок з якісними проєктами, керівництво Фонду «МХП – Громаді» ухвалило рішення про збільшення бюджету до 5 млн грн. Таким чином, в історію конкурсу в 2022 році потраплять 62 проєкти, автори яких отримають фінансування та почнуть розвивати свою справу. Конкурсанти, які не стали переможцями, отримають доступ до навчання та комунікації з фахівцями, за потреби – допомогу в реєстрації юридичної чи фізичної особи-підприємця, рекомендації щодо участі в інших грантах. Крім того, Фонд ініціює додатковий етап конкурсу, орієнтований на проєкти з енергоефективності, та планує визначити ще пул переможців у найближчі два місяці.

Разом робимо важливе!

«МХП – Урожайна країна» Вул. Сумська, 5Е, м. Ромни, Сумська обл., тел.+38 (0542) 702 220

Більше про діяльність «МХП – Урожайна країна» читайте на сторінці підприємства в соціальній тережі Фейсбук

https://www.facebook.com/urozhaynakrainaMHP
https://cutt.ly/bjBX472


46
Комментариев
0
Просмотров
281
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.