ProМинуле Сум

Сумская недвижимость, агентство недвижимости
02 сентября 2020 в 13:24
Отримати кавуна за знання: найбільш результативне агентство Сумщини – компанія «Сумська нерухомість» – організовує інтелектуальні змагання з історії нашого міста

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього», – казав колись видатний український поет Максим Рильський. Але чому так важливо знати саме історію малої Батьківщини? Може, через те, що вона – частина кожного з нас? Саме тому колектив компанії «Сумська нерухомість», що є лідером ринку з 25-річним досвідом роботи і укладає до 800 угод за рік, обрав розважальний та пізнавальний формат святкування Дня міста і вже сім років поспіль 2 вересня влаштовує інтелектуальну розвагу «Брейн ринг» присвячену історії обласного центру. Як згадують організатори, через війну на Сході у країні почалась активна міграція населення, і в Сумах з’явилися переселенці з регіонів, де відбувалися бойові дії. Наше місто було для них новим, тож ані легенд щодо походження назви, ані життєписи сумських меценатів були їм не відомі. А ріелторам, що працюють у компанії, завжди хочеться донести всі переваги купівлі житла у нашому обласному центрі, і зробити це саме через призму історичних подій, будівель та постатей. Тому з’явилась ідея в ігровій формі популяризувати історію Сум. До речі, у компанії давно існує практика організації освітніх курсів для тих, хто вирішив опанувати професію ріелтора, і саме в рамках навчального процесу пропонуються заняття, присвячені вивченню історії міста.

Саме ці співробітники у подальшому стають гравцями команд у запеклому інтелектуальному змаганні, що відбувається за класичною схемою – декілька команд під час вікторини з’ясовують, хто з них – найкращий знавець історії давно минулих днів. Оскільки гра – розважальна та трохи гумористична, не обходиться й без імпровізацій: коли учасник готовий відповідати на запитання, він не тисне на червону кнопку, а проколює повітряну кульку. За порядком слідкує суворе журі, до складу якого входять директори філіалів компанії.

Перша гра у 2014 р. була присвячена історії Сум у загальному вигляді. Наступного року акцент у питаннях було зроблено на діяльність величних особистостей, які вплинули на розвиток та розквіт обласного центру – як наприклад, Г. Кондратьєв, Й. Ліщинський, І. Асмолов, родини Харитоненко та Суханових. Під час гри дехто з учасників з подивом виявили незнайомий для себе факт. На той час у кінці XIX–на початку XX ст. у місті працювало 38 заводів та фабрик. Минулого року акцент гри зробили на перейменування вулиць у зв’язку з декомунізацією, а також торкнулися теми контактних скульптур.

До вибору запитань організатори вікторини відносяться надзвичайно відповідально, підбираючи завдання не тільки на знання фактів, а й на застосування логічного мислення чи математичних розрахунків. Наприклад, учасники мали відповісти чи дорівнює довжина вул. Соборної 100 метрам, якщо її розмовна назва «Сотня». Також можна потренувати свою здатність до швидкого обчислення, визначаючи дату, від якої розпочався відлік віку міста.

Зазвичай у змаганні беруть участь команди корифеїв та команди новачків. У компанії працюють переселенці з Луганщини, є у складі команд білоруси, які часом демонструють знання історії Сумщини кращі аніж місцеві жителі.

У якості призу за перемогу в інтелектуальній битві зазвичай виступають серпневі дарунки у вигляді гігантських кавунів та динь, подарунки, пов’язані з вивченням історії міста, тобто книжки та енциклопедії, а також гарний настрій, почуття плеча, азарту, можливість розширити кругозір, збагатитися новими знаннями. Це – не перевірка знань, а можливість іншим поглядом подивитися на знайоме, як здавалось, місто та побачити його в незвичному ракурсі.

Загалом у заході беруть участь гравці з інших філіалів компанії, але у 2020 р. з’явилась нова ідея – організувати змагання із запрошеними командами. Наприклад, з колегами з Асоціації ріелторів м. Суми або з колективом будь-якої місцевої компанії. Але поки що невідомо, чи дозволить втілити таку новацію адаптивний карантин…

Компанія «Сумська нерухомість» запрошує на роботу ріелторів (є навчальні курси)

Тел.: 0997718782 Оксана Валеріївна

0
Комментариев
0
Просмотров
722
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.