30 млн гривень потрібно Сумам на лінійний прискорювач

ВС 21 сентября 2021 в 14:00
Для закупівлі лінійного прискорювача – установки для проведення променевої терапії – в Сумському обласному онкодиспансері не вистачає 30 млн гривень – це половина від необхідної суми. Де планують брати кошти, і на якому етапі реконструкція самого онкодиспансеру

Зараз триває утеплення і модернізація основного корпусу онкологічного диспансеру, де розміщуються хірургічне відділення та стаціонар. Роботи виконують за гроші Державного фонду регіонального розвитку. Завершити планують до кінця року. Також поруч із корпусом демонтують старі споруди. Тут буде паркова зона, – розповідає Суспільному. Суми директор диспансеру Володимир Шевченко. У перспективі планують і закупівлю обладнання. Серед основного – лінійний прискорювач, про який говорять останні чотири роки.

“Практично готова в цьому місяці проєктно-кошторисна документація на капітальний ремонт бункера. Паралельно ідуть підготовчі роботи навколо бункера. Демонтований «РОКУС» – апарат променевого лікування, демонтована апаратура. Наразі проходить процедура тендерів на придбання прискорювача, щоб до кінця року ми уклали договір, щоб вже він був у нас встановлений”, – розповів директор.

Мінімальна вартість прискорювача, за словами Володимира Шевченка, – 60 мільйонів гривень. Нині мають половину від необхідної суми.

14 вересня на території онкодиспансеру зібралися представники обласної і міської влади – уклали тристоронній меморандум про співпрацю для реорганізації онкодиспансеру.

“Є домовленість і з офісом президента про те, що наступного року цей об’єкт і закупівля обладнання буде включено в програму Велике будівництво”, – сказав голова облдержадміністрації Дмитро Живицький.

“Ми вже прийняли рішення і передали 15 мільйонів гривень на КТ, ці кошти вже направлені цільовою субвенцією на дане придбання”, – сказав Сумський міський голова Олександр Лисенко.

Комп’ютерний томограф, який планують встановити до кінця 2021 року, – один з апаратів, необхідних для планування променевої терапії.
 
45
Комментариев
0
Просмотров
1058
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.