15 серпня: як тримались Суми і Сумська область у вівторок

ВС 15 августа 2023 в 12:59

Війна з росією


Про головне. Вночі росіяни випустили по Україні 28 крилатих ракет різного типу. 16 із них було збито силами ППО України. Метою ракетного обстрілу стали:

  • Дніпро. Ракета влучила в підприємство і спортивний комплекс, у якому займаються діти. Двоє поранених;
  • Донецька область. Ракета влетіла в продуктовий склад. Одна людина загинула, одна поранена;
  • Запорізька область. Ракета влучила в стадіон місцевої гімназії. Було пошкоджено житлові будинки, навчальний заклад, будівлю дитячого садка;
  • Івано-Франківська область. Підрозділи ППО збили ракету, її уламки пошкодили приватний будинок і сусідні домашні господарства. Без постраждалих;
  • Луцьк. Дві ракети влучили в підприємство. Три людини загинуло, три дістали поранення;
  • Львів. Ракета влучила у двір дитячого садка. Осколками ракети було пошкоджено житлові будинки, зокрема багатоквартирний, та автомобілі. Постраждало 15 осіб;
  • Черкаська область. Були влучання ракет у приватне підприємство та медичний заклад. Були пошкоджені мережі водо- і теплопостачання. Обійшлося без постраждалих.

Уночі з 14 на 15 серпня в прикордонній зоні на Сумщині зав'язався бій із двома російськими РДГ чисельністю в сім і п'ять осіб, які намагалися проникнути на територію області. По диверсантах було відкрито вогонь спочатку зі стрілецької зброї, потім наші воїни вдарили по росіянах з артилерії і нарешті до державного кордону висунувся протидиверсійний резерв спільно з підрозділом аероспостереження. Зазнавши втрат у вигляді вбитих і поранених, ворог був змушений відступити.

Ніч і ранок на Сумщині минули без ворожих обстрілів. Напередодні, 14 серпня, окупанти обстріляли поряд із ще шістьма громадами Білопілля. Було пошкоджено приміщення колишнього зерносховища та два приватні домашні господарства.

Протягом дня ворог завдав 172 удари з артилерії, гранатометів і мінометів по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Миколаївській, Новослобідській, Середино-Будській, Хотинській та Шалигинській. Наслідки: пошкоджено одне домашнє господарство.

Здоров'я

Королівство Данії за сприяння Данської фармацевтичної компанії "Novo Nordisk" передало Сумському обласному клінічному кардіологічному центру реанімобіль.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

28
Комментариев
0
Просмотров
2067
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.