На Сумщині село відзначило 334 роки з дня заснування

Анатолий Поляченко 27 сентября 2019 в 13:01
Мальовниче село Юнаківка розташоване на межі Сумщини з Росією - до кордону всього 6  кілометрів. Село має славну багатовікову історію. У 19 сторіччі Юнаківка була центром Юнаківської волості, а у 20 роках минулого століття - районним центром. Зараз це все вже історія - однак і зараз село має важливе стратегічне значення, тут розташований пункт пропуску "Юнаківка", а живуть у селі працьовиті та талановиті люди, які вміють трудитися і відпочивати.



Вже традиційно День села у Юнаківці відзначають 21 вересня - у День Різдва Пресвятої Богородиці. Вже з ранку біля сільського Будинку культури, що розташований у центрі села у мальовничому парку, гомінко й людно. Кожен знайде собі заняття до душі - на ганку Будинку культури грає музика та співають пісень, можна пригоститися шашличком та іншими приємними наїдками та напоями, придбати солодощі, сфотографуватися біля стенду "Я люблю Юнаківку", просто погомоніти зі знайомими та гостями, спробувати свої сили  у тирі тощо. Для малечі роздолля - різноманітні атракціони, змагання, батути, солодка вата, якою, до речі, з задоволенням пригощалися не лише діти, а й дорослі.



Сільський голова Григорій Скляров зустрічає гостей, відповідає на привітання, спілкується з односельчанами і врешті запрошує усіх до Будинку культури, на продовження свята. Затишний та чималий зал, в якому зроблено ремонт, замінено вікна та куліси, придбано нові штори заповнюється майже повністю. Відкриває урочисту частину колектив місцевого Будинку культури, який виконує пісню на слова Григорія Склярова. Так, так, місцевий голова не лише вміло керує селом, а й пише вірші, чудово грає на гітарі, тобто має творчий талант. До Дня села він написав новий вірш, який і виконав зі сцени, помітно хвилюючись - його зустріли щирими оплесками.



Грамотами та подарунками від місцевої влади були відзначені жителі села, які трудяться на благо громади і це дійсно достойні люди. Потім начальник відділу виконавчого апарату районної ради Микола Охріменко також вручив подяки від Сумської районної ради та районної адміністрації, а керівник підприємства “Іскра” Анатолій Кущ теж відзначив кращих.



Поздоровив жителів села аграрій Сергій Карпенко, який подарував футбольний м'яч та висловив надію, що і в Юнаківці з'явиться гарна футбольна команда. Не з порожніми руками приїхав у гості й депутат обласної ради, головний лікар центральної районної клінічної лікарні Володимир Поцелуєв. Він подарував ікону, а також дитячий комп'ютер для малечі. До речі, слід відзначити, що в Юнаківці вдалося зберегти медичну амбулаторію, тут є лікар, медичні сестри, а також пункт екстренної медичної допомоги. Тож в разі  чого (не дай Боже) сільчани завжди можуть розраховувати на допомогу своїх медиків, яких сільська влада також відзначила подяками. І звичайно ж, не можна не відзначити тих, хто допоміг провести це свято, хто завжди відгукується на прохання про допомогу - це місцеві аграрії Анатолій Захарченко, Борис Ткаченко, той таки Анатолій Кущ.



А після завершення урочистої частини почалася частина музична - на сцені виступали місцеві аматори, як то кажуть, різних вікових груп, а також гості з Малого Висторопу та Коровинців. Особливо "запалили" глядачів гості з Коровинців - лауреати численних обласних та всеукраїнських конкурсів ансамль народної пісні “Терниця”, вокальний чоловічий ансамбль “Колорит”, жіночий вокальний ансамбль та солістка Діана Теслик. А очолював цю представницьку мистецьку делегацію сільський голова Коровинців Сергій Шило, який також співає в ансамблі. Він зі сцени щиро привітав жителів Юнаківки зі святом та побажав всього найкращого.



Тож День села вдався на славу! Від усього серця бажаємо жителям Юнаківки усього найкращого - як-то кажуть, з роси та води!



51
Комментариев
0
Просмотров
17515
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.