Шахраї на Сумщині обдурили 88-річну жінку

ВС 27 июля 2020 в 11:42

Як встановили працівники поліції, до яких обманута бабуся звернулася за допомогою, невідомий співрозмовник настільки заморочив старенькій голову, що вона віддала так званому кур‘єру «на лікування» доньки три тисячі гривень – все, що мала зі своїх заощаджень.

В поліції відкрили кримінальне провадження та розпочали пошуки шахрая.

Правоохоронці знову нагадують громадянам про обережність під час спілкування з незнайомими телефонними співрозмовниками. І закликають не довіряти словами незнайомців, ким би вони не називалися – поліцейськими, лікарями, працівниками банку тощо. А якщо мова заходить про гроші, які нібито потрібно негайно переказати чи передати через треті руки для начебто родичів – не вірте, так діють тільки шахраї. Вам слід одразу перервати контакт і покласти слухавку. Справжні працівники владних органів та державних установ ніколи не будуть вирішувати подібні «питання» по телефону, і тим більше - вимагати гроші. Якщо виникає потреба у вирішенні якого питання, то людину запросять підійти за певною адресою, і лише у її особистій присутності викладуть суть справи.

Правоохоронці також закликають громадян застерегти своїх літніх родичів від шахраїв, і домовитися з ними про те, що за будь-яких подібних дзвінків літні люди будуть негайно передзвонювати або їм самим, або на спецлінію поліції «102».

Будьте обачні, і вам не доведеться стати жертвою злочину.

53
Комментариев
0
Просмотров
1010
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.